Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Let's Tap

Let's Tap

Sega-legenden Yuji Naka gör ett lika nyskapande som udda multiplayerspel till Wii. Sommarens regniga kvällar är räddade. Love berättar varför han redan börjat samla wellpapp...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Let's Tap är spelet som vill ta tillgänglighet och förenklad kontrollmetod till en helt ny nivå. Till och med Nintendos egna casual-satsningar kan lära av spelets föredömliga enkelhet. De spelare som deltar i en runda Let's Tap behöver nämligen inte ens röra vid sin Wii-fjärr för att vara med i leken.

Spelets titel anspelar på att lätt trumma på en yta med fingrarna. Ytan kan vara en helt vanlig skokartong eller varför inte en gammal flottig pizzakartong. Det är inte så konstigt som det låter. Wii-fjärren läggs helt enkelt på den typ av papplåda hushållet lättast kan uppbåda. Genom att trumma på lådan skapas vibrationer som registreras av Wii-fjärren. Fantastiskt! Dessutom verkar det finnas substans som räcker när glädjevågen över den roliga kontrollmetoden ebbat ut. För även om orden "minispelsamling till Wii" i vanliga fall brukar framkalla rysningar hos härdade spelare blir det svårt att värja sig mot Let's Tap. Spelet ser fantastiskt charmigt ut. I fem olika spellägen kan upp till fyra spelare kämpa mot varandra.

I Tap Runner ska fyra spelare springa sig igenom en hinderbana. Hinderbanorna är fyllda med fällor, lindans och djupa avgrunder. Lätta trumslag i takt får de små neongubbarna att springa och ett hårdare slag får dem att hoppa. Att missa ett hinder kan innebära att placeringarna drastiskt ändras. Banornas upplägg varierar och det krävs både fokus och precision för att lyckas hålla sig i täten. Den hetsiga elektroniska musiken passar snyggt ihop med neonomgivningarna.

Det andra spelet är ett klassiskt rytmspel kallat Rhythm Tap. Spelarna trummar sig igenom olika delar av en låt och om alla gör någorlunda rätt så uppstår musik. Som ett extremt avskalat Rock Band ungefär. Eller egentligen mer som ett Donkey Konga. Noter kommer emot spelaren och det gäller att matcha dem genom att trumma lätt, mellanhårt eller hårt på kartongen. Förhoppningsvis går det snabbt att känna av just hur hårt ett mellanhårt fingertryck på en skokartong egentligen är. Det vore hemskt att bryta en grym combo bara för att du och din Wii har olika uppfattningar om en så grundläggande sak. Om Wii-fjärren är tillräckligt känslig att känna igen hur hårt man trummar kan rytmspelet säkert äta upp några timmar.

Detta är en annons:

Silent Blocks, spelet med byggklossar, ser ut att kräva massor av spelaren. Ni som spelat Jenga kan föreställa er ungefär hur minispelet fungerar. Det gäller att dra ut klossar från ett torn utan att det rasar. Även ett spel där det gäller att para ihop färgade klossar ryms inom denna minispelskategori.

Multiplayerdelen av Bubble Voyager, det fjärde spelet, är en rymdskjutare inte helt olik Asteroids. Rymdskeppen snurrar automatiskt och genom att trumma lätt får man sin farkost att röra sig åt det håll som det för tillfället pekar åt. Genom att slå lite hårdare skjuter man iväg en missil mot sin motståndare. Minispelet ser svårtstyrt men underhållande ut. Vill man spela själv får man styra en robot genom att trumma för att hålla den i luften. Slutar man trycka sjunker farkosten. Trycker man snabbare går den högre. Ni som minns det lastgamla Balloon Fight ser nog likheter mellan de två spelen.

Det sista minispelet kallas Visualizer och är egentligen mer en uppvisning än ett spel. Genom att trycka på kartongen påverkas olika landskap och miljöer. Vattenringar uppstår i ett vattendrag och färg målas på en målarduk. Det ser trevligt ut, men kanske inte material för långa sessioner tillsammans med spelsugna vänner.

Det är lätt att föreställa sig hur en slapp söndag med pizza på ett naturligt sätt utvecklas till en eftermiddag tillsammans med Let's Tap. Vi ser fram emot musikdueller i rytmspelet och tjurrusningar i hinderbanan. Att ta bort klossar från ett instabilt torn samt flyga runt och skjuta i rymden verkar också trevligt. Allt styrt genom att trumma lätt med fingrarna. Let's tap aspirerar på att bli sommarens självklara flerspelarupplevelse. Den härliga designen och den okonventionella kontrollmetoden får mig att längta efter att trumma på wellpapp.

Detta är en annons:
Let's TapLet's TapLet's TapLet's Tap
Let's TapLet's TapLet's TapLet's Tap

Relaterade texter

Let's TapScore

Let's Tap

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Häcklöpning med streckgubbar, jenga och konstnärliga skärmsläckare - vi har recenserat Segas senaste...

6
Let's Tap

Let's Tap

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Love Bolin

Sega-legenden Yuji Naka gör ett lika nyskapande som udda multiplayerspel till Wii. Sommarens regniga kvällar är räddade. Love berättar varför han redan börjat samla wellpapp...



Loading next content