Svenska
Gamereactor
guide
Final Fantasy VII: Rebirth

Final Fantasy VII: Rebirth - Queen's Blood Guide: Hur man spelar, strategier och bästa kort

Det bästa minispelet förtjänar en framtida solodel, men för tillfället visar vi dig de bästa strategierna för att bli en kortmästare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Final Fantasy VII: Rebirth är över oss, Tetsuya Nomura och Yoshinori Kitases efterlängtade uppföljare har varit fyra år på gång sedan FFVII: Remake började denna nya resa in i det okända 2020. Och precis som det var då är Rebirth mycket mer än en episk berättelse om en grupp karaktärer som är ute efter att rädda världen, det är en stor, storslagen och färgstark värld, full av skrymslen och vrår att utforska och saker att se (och njuta av). Och precis som för 26 år sedan hade historien om Cloud och kompani sina dramatiska stunder och sina lättsamma stunder. Och det finns få saker som är roligare och mer beroendeframkallande än det fantastiska nya Queen's Blood minispelet.

Final Fantasy VII: Rebirth

Queen's Blood, samlarkortspelet för Final Fantasy VII: Rebirth

Först och främst ska ingen vara nervös eller tro att detta är en nödvändig milstolpe för att slutföra berättelsen. Queen's Blood är ett kortspel som är populärt i de regioner vi besöker i Rebirth där varje spelare bygger kortlekar som representerar monster och andra fiender (och till och med framkallningar) från denna och andra titlar i Final Fantasy -serien.

När du startar minispelet (som sträcker sig över hela spelet, genom de olika Queen's Blood spelarna du möter) i Kalm får du en startkortlek med 15 kort som du måste spela. Dessa första kort är ganska grundläggande, men de fungerar som ett bra exempel på hur spelet fungerar.

Detta är en annons:
Final Fantasy VII: Rebirth

Hur spelar du Queen's Blood?

Brädet Queen's Blood är en rektangel med 5x3 mellanslag , och (med några få undantag med speciella regler) börjar vi alltid på vänster sida, med en grön bonde för att släppa ett kort i den första kolumnen. Vårt mål är att få fler poäng än motståndaren i var och en av de tre raderna, antingen genom att räkna kort eller genom att dränka motståndarsidan så att de inte kan spela kort.

När du har fått din första kortlek måste du bekanta dig med dem, och det finns bara ett sätt att göra detta. Hitta en av de tre motståndarna du hittar i Kalm stad och ta dig an honom. Korten består av olika delar:

Detta är en annons:


 • Överst till vänster: bönder. Om vi översätter detta till andra samlarkortspel som Pokémon TCG eller Magic, kan vi säga att det är dessa "länder" eller energi som behövs för att sätta det kortet i spel. Om till exempel ett Shrieker -kort har ett värde av tre bönder, måste fältet du vill placera det på ha tre bönder av din egen färg.

 • Överst till höger: Kortets värde. Siffran som visas är kortets värde och läggs till räkningen i slutet av spelet. Om du får fler totalpoäng på en rad i slutet av spelet tar du med dig det värdet in i den slutliga räkningen. Om båda spelarna har samma värde i raden går ingen av dem ihop. Det finns speciella förmågor på vissa kort som gör att du kan höja eller sänka värdet på kort som har en områdeseffekt, så att ha mer värde betyder inte alltid att du kan slappna av.

 • Mellersta sektionen - effektområde: På varje Queen's Blood kort finns en representation av spelbrädet som indikerar de utrymmen som kortets inflytande går upp (utrymmen färgade gula) eller där det påverkar med sin speciella förmåga (utrymmen färgade röda). Med den här lilla minikartan på spelbrädet kan du bestämma i vilket utrymme kortet är mest användbart och lägga upp en strategi för hur du maximerar effekten av dess förmåga (om det har någon).

 • Kortförmåga: Inte alla kort har speciella förmågor (de kommer att dyka upp när du går vidare i spelet), men de flesta av dem inkluderar en förändring i värdet på kort som placeras på de platser de påverkar. Vissa kort har också effekter på din hand (till exempel kommer Mandragora automatiskt att ge dig ett annat identiskt kort när du sätter det i spel), och andra kan till och med "framkalla" andra kort som du inte ens har i din kortlek för tillfället, men vi lämnar dessa Legendary -korten åt sidan för tillfället.

Final Fantasy VII: Rebirth

Hur får man fler kort för Queen's Blood?

Du kommer snart att inse att korten du har använt för att vinna dina första segrar börjar komma till korta för de kommande motståndarna, och du måste hitta fler. Det finns bara tre sätt att få kort:


 • Att köpa paketen som såldes av köpmän i bosättningar, städer och i guldfatet för 500 Guiles. Dessa kortlekar består vanligtvis av tre eller fyra olika kort, och en eller två enheter av varje, beroende på deras kraft.

 • Besegra Queen's Blood spelarna i din väg. När du vinner kommer de att ge dig ett speciellt kort som de tidigare har använt i spelet, så du kommer att ha drabbats av dess effekter och veta hur du ska använda det i din kortlek.

 • Slutföra vissa sidouppdrag.

Final Fantasy VII: Rebirth

Korttyper i Queen's Blood

Beroende på deras förmåga eller sällsynthet klassificeras korten på olika sätt:


 • Normala kort: Som namnet antyder är dessa de vanligaste korten i Queen's Blood. Bortsett från att ha ett specifikt värde eller antal bönder och ett distinkt inflytandeområde, kan normala kort hittas i alla spelares kortlek i Final Fantasy VII: Rebirth. Vanliga kort kan ha en förmåga eller inte.

 • Legendariska kort: Dessa är unika kort (det finns bara ett av varje typ som du kan få) och var och en representerar vanligtvis mer välkända eller unika karaktärer i spelet. De vanligaste eller de du kan stöta på först är kallelsekorten, till exempel Chocobo och Moogle summoning-kortet. Varje legendariskt kort har en mycket användbar specialförmåga beroende på vilken typ av spel du spelar, så det skadar aldrig att öva med flera av dem i din kortlek tills du hittar en optimal spelsekvens.

 • Ersättningskort: Ersätt ett kort som redan finns på bordet. Dessa kort är användbara eftersom de kan utlösa förmågor hos kort som fungerar när de förstörs, vilket kan ge ett segerrikt resultat i spelet. De är också de enda korten som kan komma i spel även om alla andra platser på brädet är upptagna, så de är den perfekta definitionen av "ess i hålet".


Personligt val: De bästa korten att ha i din Queen's Blood-kortlek

Som en sista anmärkning skulle jag vilja rekommendera att du använder några kort som du kommer att stöta på på dina resor i Rebirth. Dessa kort behöver inte alltid vara legendariska (även om de flesta av dem är det), men de är de som jag regelbundet bär i min kortlek och som jag har använt för att uppnå segrar över Prairies, Junon, Costa del Sol, Corel, Gongaga, och så vidare.


 • Shiva (Legendary): Att kalla Shiva är ett mycket användbart legendariskt kort när man möter en motståndare på medelhög till hög nivå. I allmänhet börjar angriparens strategi alltid med att "rädda" dig genom att ta över tomma bonderutor, så Shivas förmåga kommer att komma väl till pass direkt. När det kommer i spel placerar kortet tre diamantdammräknare som blockerar framryckningen av motståndarens kort och lägger till värden på 2, 4 eller 6 till dina tomma positioner.

 • Chocobo och Moogle (Legendary): Det här kortet är tillgängligt tidigt i spelet, om du är uppmärksam på sidouppdragen i Kalm and the Grasslands. Chocobo och Moogle ökar i värde med 1 för varje ytterligare boostat kort, vilket kan sätta ett spel till din fördel om du drar nytta av att kombinera det med Cactuar, ett vanligt kort som du också får tidigt. Denna Choco/Moog och Cactuar-kombination kommer att vara en av dina favoritstartstrategier.

 • Mentalis (normal): Kraftfullt offensivt kort, vars förmåga är att det sänker värdet på allierade (var försiktig med detta) och fiendekort i dess verkningsområde med 1. Mycket användbart om du vill placera den i mitten av brädet för att fungera som en "barriär" för din motståndare och hindra honom från att placera kort på låg nivå.

 • Archdragon (normal): Ett avantgardekort, med vilket du får levla upp bönder i rutorna bakom det, samtidigt som du sänker värdet på rutan precis till höger med 3. Bra att använda när du vill eliminera motståndarens kort och få det utrymmet för dina egna kort. Och det behövs bara en bonde för att komma i spel. Mycket mångsidig.

Jag hoppas att den här guiden till Queen's Blood kommer att hjälpa dig att vinna många segrar och förverkliga potentialen i detta underbara Final Fantasy VII: Rebirth minispel. Och vem vet, kanske en dag Square Enix bestämmer sig för att släppa den som en fristående titel. Jag ser fram emot det.

Relaterade texterLoading next content