Svenska
Gamereactor
nyheter

Filmmaterial på nedlagt Michael Jackson-spel hittat på loppmarknad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Michael Jackson, eller kungen av pop som han också kallades, hade en lika lång som minst sagt brokig karriär. Likt flera andra dåtida superkändisar som Shaquille O'Neil, 50 Cent och Michael Jordan, var han också involverad i spelindustrin. Det sidoskrollande Moonwalker från 1990 rönte stor framgång hos både kritiker och spelare, men vad många inte vet om är att Michael Jackson också figurerade i ett simulator-åkar-spel kallat Sega's Scramble Training, gjort exklusivt för Sega World-äventyrsland.

Spelet var faktiskt färdigutvecklat och satt till att släppas i mars 1993 när pedofilanklagelserna började hagla mot Michael, och hans insats klipptes bort fullständigt. Därefter har hans involvering i projektet varit dolt i skuggorna - tills nu. Tidigare i år sålde en anhörig till en bortgången, tidigare anställd på Sega ett videoband fullt med material på Michael i Scramble Training, på en loppmarknad i Storbritannien.

Trots att spelet i sig alltså inte går att få tag på längre, så får man ändå säga att det är en bit riktig spelhistoria som grävts fram här. Det bästa av allt? Det går att ta del av materialet på Youtube. Så surfa in, vettja, och se vad Michael Jackson hade kunnat få syssla med om han hållit tassarna i styr.

Filmmaterial på nedlagt Michael Jackson-spel hittat på loppmarknad
Vem vill åka rymdkapsel ensam med Michael Jackson? Någon?


Loading next content