Svenska
Gamereactor
nyheter
Fallout (Amazon)

Fallout-originalskaparen älskar Amazon Primes TV-serie

"Jag satt bokstavligen på stolkanten. Jag älskade serien. Jag tyckte även att den var riktigt bra rent visuellt."

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag förknippar de flesta Fallout-serien med Bethesda, men faktum är att det var Black Isle Studios som startade serien. De utvecklade de två första delarna, vilka var mer strategiintriktade än dagens spel, men 2004 gick utgivaren Interplay i konkurs och Black Isle Studios lades ner - varpå Bethesda köpte rättigheterna.

Som ren fotnot kan vi inflika att Black Isle Studios-medgrundaren och Fallout-producenten Feargus Urquhart gick vidare och var med och startade Obsidian Entertainment, som därefter utvecklade Fallout: New Vegas i en slags sluten cirkel. Ett spel många än idag hoppas ska få en uppföljare.

Men personen som anses ha startat Fallout var Tim Cain, och han bjöds givetvis in av Amazon Prime och Bethesda för att kika på den nya TV-serien. Via sin Youtube-kanal har han nu delat med sig av sina åsikter om den, och precis som de absolut flesta andra är han mycket nöjd:

"I was literally on the edge of my seat. I liked it. I thought visually it was really good. I thought the humour was very good, they hit the vibe. Also, extremely well-acted, I was impressed."

Han tycker även att det finns inslag i serien som kommer från hans båda spel, och alltså inte bara de Bethesda utvecklat:

"I think if you watch the show you're going to say it's based mostly on Fallout 4, but there are elements from all the Fallouts."

Till slut passar han på att dementera uppfattningen att det skulle vara ont blod mellan honom, Brian Fargo (excutive producer på de båda första Fallout) samt Bethesda, och förklarar att det var kul att hänga med dem alla på premiären.

Fallout-serien har blivit en enorm succé och som vi nyligen kunde berätta nådde Fallout 76 det högsta antalet samtidiga spelare det någonsin haft under söndagen, detta efter att redan ha haft kontinuerlig tillväxt i flera dagar (något som även gäller Xbox, och förmodligen även Playstation). Otvivelaktigt ett resultat av att folk velat återvända till den radioaktiva ödemarken sedan de kikat på serien.

Vad tycker du själv, har Fallout-skaparen Tim Cain rätt, är Fallout-serien en riktig höjdare?

Fallout (Amazon)
Sign of approval - även från originalskaparen.

Tack The Gamer

Relaterade texterLoading next content