Svenska
GUIDE - SPONSRAT INNEHåLL

Fallout 76-guide: Tips för att ta dig an ödemarken 2022

Eftersom Fallout-serien firar sitt 25-årsjubileum i år har vi tillsammans med Bethesda sammanställt en guide om hur du kommer igång med Fallout 76...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Fallout-serien firar sitt 25-årsjubileum i år och som en del av detta stora jubileum har Bethesda beslutat att göra Fallout 76 gratis i en hel vecka så gamers som ännu inte har provat det kan ge det en chans. Själva spelet firar för övrigt fyra år på marknaden, fyra år då det har hänt mycket och många av de funktioner som fansen hela tiden bett om har lagts till via ett hav av uppdateringar. Den senaste expansionen, The Pitt, tar spelarna med på en resa till de apokalyptiska resterna av Pittsburgh. Många av er har redan utforskat City of Steel under gratisveckan, men det finns säkert många Vault Dwellers i Appalacherna som kan behöva några extra tips och tricks, så vi ger dem till er här.

HQ

Först och främst måste du S.P.E.C.I.A.L.-isera dig själv.


Det låter kanske konstigt att börja med detta, men det är faktiskt viktigt. I Fallout 76 måste du använda S.P.E.C.I.A.L.-systemet för att utveckla din karaktär på ett sådant sätt att du får specifika förmågor. Tycker du om att skjuta på allt som rör sig? Då är Strength, Perception och Agility förmodligen en bra början. Handlar det om att pyssla och bygga i stället? Då handlar det om Intelligence. Poängen är att S.P.E.C.I.A.L. har en mycket bred struktur som gör att du kan få nya förmågor och perks allteftersom. Du kanske tror att det är bäst att lära dig ett stort antal av dessa och bli en slags allkonstnär, och det kan du såklart också, men vi rekommenderar att du börjar med ett smalare fokus än så.

Prata med alla du träffar


Trots att Appalacherna är en postapokalyptisk ödemark finns det en mängd intressanta karaktärer som du möter på vägen. Det är en bra vana att prata med alla du stöter på, för du vet aldrig vem som kan ge dig råd eller ge dig ett bra uppdrag med stora belöningar. Så prata med alla du träffar, oavsett om de är handlare, slumpmässiga civila i storstäder eller något däremellan. Försök dock inte prata med Deathclaws - de är inte särskilt pratsamma.

Se till att inte hoarda


Vi vet alla hur det är att vandra runt i ödemarken, se slumpmässigt skräp och skräp och tänka: "Det är bäst att jag plockar upp det här, för det kan vara användbart i framtiden". Låt bli det. Appalacherna är en mycket, mycket stor plats, och det sista du behöver är att begränsas av en inventarielista som är till bredden fylld med skräp som du inte behöver. Res lätt, skär ner till det nödvändigaste och släng allt som inte är nödvändigt för din överlevnad.

Fallout 76Fallout 76

Placera ditt CAMP strategiskt


Som vi just påpekade är Appalacherna en stor plats, och det tar lång, lång tid att ta sig igenom den till fots. Lyckligtvis kan du dra nytta av fast travel, men i många situationer kostar det viktiga slantar. Du kan dock använda snabbresor utan kostnad med Vault 76 och ditt CAMP, så du bör alltid placera ditt läger strategiskt så att du kan förflytta dig smidigt dit du ska.

Döden är irriterande, men den är inte slutet


Du måste vara smart när det gäller var du placerar ditt CAMP, ingen tvekan om det, men det är också viktigt att förstå att döden inte är slutet för en smart Vault Dweller. Missförstå oss inte, att dö är inget vi rekommenderar eftersom du kommer förlora både utrustning och pengar, men det viktiga är att det inte är slutet. Du återföds från en av flera olika platser, inklusive ditt CAMP, så även här är det viktigt att placera det strategiskt så att du lätt kan återvända till stridens hetta.

VATS är din bästa vän


Du kanske är en bra skytt och inte behöver hjälp med att sikta mot våldsamma fiender, men VATS (Vault-Tec Assisted Targeting System) är fortfarande ett viktigt verktyg i vildmarken. Systemet kan användas för att upptäcka fällor eller för att belysa fiendens svagheter, så det kommer att göra ditt liv enklare om du ser till att använda det hela tiden.

Men vänner är också viktiga


VATS kan vara din bästa vän när du reser ensam, men för att överleva och trivas i Appalacherna kan det vara en bra idé att använda sig av riktiga vänner då och då också. Ja, du kan spela hela Fallout 76 solo och besegra hela spelet utan större problem, men det är både enklare och roligare om du har vänner med dig. Så försök att övertala vänner eller hitta nya sådana på olika forum.

Ha kul!


Även om alla dessa tips och tricks hjälper dig att få igång din resa i Appalacherna är det viktigt att komma ihåg att njuta av din tid i ödemarken. Res utanför de upptrampade vägarna, utforska varje hörn och skrymsle, samarbeta med vänner, träffa nya människor, världen är en stor lekplats där äventyret lurar bakom varje hörn och bara väntar på att du ska rota fram det. Så ha kul. Ha det trevligt. Och se till att du ger några av de här tipsen vidare till nya Vault Dwellers som du träffar ute på vägarna.

Fallout 76
Fallout 76
Fallout 76
Fallout 76

Relaterade texter

Fallout 76Score

Fallout 76

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har utforskat postapokalypsens West Virginia i Fallout 76 och han är väldigt besvikenLoading next content