Svenska
Gamereactor
recensioner
F1 2017

F1 2017

Så har det blivit dags för årets upplaga av Codemasters F1-serie. Vi har kört våldsamt snabbt och satt ett betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Förra året vaknade Codemasters till liv igen med F1 2016 efter att ha slöat till sig och släppt flera besvikelser till F1-spel. Me det i åtanke är det kanske inte så konstigt att jag varit riktigt sugen på årets upplaga för att se om de kunna bibehålla sin pole position och ge F1-fansen vad de så väl förtjänar.

F1 2017
Det nya Championshipläget lär hålla dig sysselsatt länge.

F1 2016 var helt enkelt vad som förväntades med ett nytt och kraftigt förbättrat karriärläge, men med det sagt så finns det såklart fortfarande utrymme för förbättringar och mer innehåll. Därför är det med viss sorg jag nu slår fast att det inte är några stora förändringar denna gång. Små nyheter som utmaningar i äldre bilar har lagts till, men allt från ditt crew till de evighetslånga dialogerna (som du fortfarande inte kan interagera med) finns kvar. Det känns också bra fattigt att din personal fortfarande ser exakt likadan ut även när du hoppar mellan stallen.

Detta är en annons:

Det Codemasters gjort bra däremot är singleplayerdelen av spelet. Här finns ett nytt Championship-läge som ger dig en annan sorts underhållning än karriärläget sedan du klarat ut eller tröttnat på det. Här handlar det istället om flera olika tävlingar med varierande upplägg och restriktioner, och det ger bättre hållbarhet. Det är ett perfekt tillägg för att hålla F1-fansen på halster.

F1 2017
Ljudbilden är helt makalös.

Rent grafiskt är F1 2017 ett kliv upp gentemot förra året. Alla bilarna och omgivningarna är minst lika snygga, men till det kommer att Codemasters gett sina utvecklare möjligheten att verkligen finjustera och lägga kärlek på detaljerna utanför arenorna. Det är inget som syns direkt eller ens är övermåttans viktigt, men ger ett mer genomarbetat och komplett intryck. Därmed ökar också inlevelsen i vad som nu är ett riktigt snyggt paket.

Regnväder var en rejäl utmaning förra året, men nu har Codemasters löst det och fått till smidiga race med bra flyt även när det regnar och åskar som värst. Tyvärr för mig så klarar jag inte riktigt av det blöta underlaget, men det dynamiska vädret och simulationen av väta på asfalten samt väderförhållanden är något som jag tror att fans av F1 verkligen kommer uppskatta rejält liksom fans av racingsimulatorer.

Detta är en annons:
F1 2017
Att kunna tävla med sina polare lokalt hade varit trevligt såklart.

F1 2017 är precis lika trevligt för öronen som det är för ögonen, och ljudbilden imponerar hela tiden. Enda klagomålet jag har är att mixen inte alltid är den bästa och meddelandena från din mekaniker dränks ibland i motorljud, vilket lyckligtvis går att justera med reglage. Men det är hela tiden en suverän ljudmatta jag möts av och motorerna låter så genuint det bara går med realism som mål hela tiden.

Ett klagomål jag har är dock att lokal multiplayer saknas. Det finns ofta i bilspel nuförtiden, men liksom i föregångarna finns det inget sådant här. Att inte kunna förnedra polarna är ett rejält minus för min egen del och det är obegripligt att det inte fixas.

F1 2017

Om jag ska summera F1 2017 så är det i slutändan väldigt likt fjolårets spel, men med aktuella uppgifter samt små justeringar och nyheter. Det räcker inte för att höja betyget eller säga att det här är bättre. Karriärläget borde verkligen ses över tills nästa år, men med det sagt så är det fortfarande ett bra spel F1-entusiasterna lär gilla, även om det som sagt borde varit ännu lite vassare.

HQ
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Tekniskt strålande, suveränt ljud, Championship är mycket underhållande, effektiva vädereffekter, grym spelkontroll
-
Snålt karriärläge, saknar lokal multiplayer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content