Svenska
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Vi pratar med SJK:s lagkapten efter vinsten i vår CS:GO-liga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

SJK Esports och Slackboys möttes ju som vi alla redan vet i finalen av Gamereactors tredje säsong av vår Counter-Strike: Global Offensive-liga och det var ju SJK som gick vinnande ur den kampen. I och med vinsten passade vi på att ställa några nyfikna frågor till det vinnande lagets kapten; Lari Isohella.

Hur förberedde ni er inför finalen?
- Inget särskilt, om jag ska vara ärlig. Under grundsäsongen försöker vi alltid träna tre timmar i veckan ungefär men vi har ju spelat ihop i över fem månader så vi har bra koll på varandra.

Hur går träningen till?
- Helt vanlig träning, antar jag. Vi har spelat lite scrims, kikat in lite demos. Vi har analyserat varje karta, jobbat på vår interna kommunikation.

Hur skulle du beskriva lagets kemi?
- Enligt mig går personkemi inte jobba fram, det måste finnas där från start vilket det gjort för oss, det gör ju att vi naturligtvis är lyckligt lottade. Vårt lagspel är bra men det finns absolut rum för förbättring.

Vad är det som gör er så bra?
- Vår mentalitet. Alla i laget är villiga att lyssna och lära, för att hela tiden bli bättre. Vi är dessutom kämpar, hela bunten, och det finns ingen av oss som lägger oss ned och ger upp om vi skulle råka på att förlora en match eller två.

HHur bra är lagets kommunikation?
- Vi förbättrar hela tiden vår kommunikation inom laget men visst har vi gjort en del kostsamma missar under denan säsong, helt klart. Det kommer vi att arbeta på att förbättra.

Vad är det som definierar en bra lagkapten
- Förmågan att tillåta laget få det utrymme som krävs för att kunna spela sitt eget spel, på sina egna premisser. Det är också viktigt att erhålla lagets respekt och att jobba för att skapa en trevlig och god atmosfär i laget. Det är även viktigt att som kapten kunna lyssna, även på de samtal som kanske inte är superroliga alla gånger, och att kunna ta emot kritik och använda den till något positivt.

Vad har ni som andra lag saknar?
- I det här fallet tror jag att vi helt enkelt var mer förberedda.

Hur länge hade ni lirat ihop sade du?
- Fem månader, ungefär.

Hur tufft var motståndet
- Vi trodde nog att det skulle bli aningen tuffare än vad det faktiskt var, med tanke på att det fanns riktiga pengar att vinna och så vidare. Slackboys, i finalen, var dock riktigt bra vilket vi gillade. De har helt klart grundmaterialet för att kunna bli ett riktigt vasst lag framöver.

Är ni redo för större utmaningar?
- Vilken korkad fråga. Klart vi är...

Om du vill delta i säsong 4 kan du läsa mer här:
https://www.gamereactor.no/league/csgo/
https://www.gamereactor.dk/league/csgo/
https://www.gamereactor.se/league/csgo/
https://www.gamereactor.fi/league/csgo/

HQ

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content