Svenska
Gamereactor
nyheter

Esport: Nu är World Esports Association officiellt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För några dagar sedan skrev vi om en bild som läckt ut på nätet där det avslöjades att ett World Esports Association (WESA) var på gång. Nu har det kommit mer information om vad WESA ska pyssla med.

Enligt ESL, en av initiativtagarna till föreningen, har förhandlingar med e-sportorganisationer pågått i över ett år. Syftet med WESA är att skapa en gemensam grund för att övervaka spelares rättigheter, standardiserade turneringar och vinstfördelning mellan lag.

Varför just de åtta lagen som listas nedan är med i WESA framkommer inte riktigt. Inte heller om det finns möjlighet för andra organisationer att komma in senare. Vad detta betyder för framtiden återstår att se, men Christopher "Get_Right" Alesund från Ninjas in Pyjamas, som är ett av lagen i WESA, är positiv och säger bland annat att det är en möjlighet för en mer organiserad e-sport. Kritiska röster hävdar dock att det finns en risk att icke-representerade lag i WESA kommer att hamna i skuggan, då ESL i nuläget är världens största e-sportliga.

Organisationer i WESA
ESL
Fnatic
Natus Vincere
EnVyUs
Virtus.pro
G2 Esports
FaZe
Mousesports
Ninjas in Pyjamas

Esport: Nu är World Esports Association officiellt
WESA:s struktur


Loading next content