Svenska
Gamereactor
lifestyle

En webbplats för ansiktsigenkänning stjäl bilder av de döda

Det finns farhågor om att människor kan använda bilder av döda släktingar för att identifiera levande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Medan internet har gett oss massor av positiva effekter, har det också gett oss många nya rädslor, som att hitta en bild av dig själv på en webbplats utan samtycke. Detta hände Scarlett, bosatt i Kirkland, Washington som befann sig på sökmotorn PimEyes för ansiktsigenkänning.

Efter att hon fått bort bilderna från plattformen upptäckte Scarlett bilder av sin familj där också. Som användare av Ancestry.com upptäckte hon att bilder av hennes släktingar togs från Ancestry och lades på PimEyes.

Dessa bilder inkluderade släktingar både levande och döda, och oroade Scarlett mycket eftersom hon tror att bilderna på de döda kan användas för att ta reda på mer information om de levande. Ganska läskiga grejer, egentligen.

En talesperson för Ancestry berättade för Wired att webbplatsen förbjuder "skrapning av data, inklusive foton, från Ancestrys webbplatser och tjänster samt återförsäljning, reproduktion eller publicering av innehåll eller information som finns på Ancestry."

Detta är en annons:

PimEyes regissör sa "PimEyes genomsöker bara webbplatser som officiellt tillåter oss att göra det. Det var ... mycket obehagliga nyheter om att våra sökrobotar på något sätt har brutit mot regeln." Sökmotorn kommer nu att blockera Ancestrys domän och index som rör den.

En webbplats för ansiktsigenkänning stjäl bilder av de döda


Loading next content