Svenska
Gamereactor
lifestyle

Elpriserna gör elbilar dyrare än bensinbilar i Storbritannien

De som letar efter en snabb bit juice när de är på språng kommer att betala mer än om de hade ett bensinfordon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De stigande priserna på energi och el orsakar alla typer av problem över hela världen, och den senaste sektorn som känner av effekten är elbilsutrymmet. Som The Telegraph rapporterar har Rapid Charge-stationerna i Storbritannien visat sig debitera konsumenterna mer än vad som skulle krävas för att fylla en vanlig bil med det också mycket dyra bränslet som är bensin.

Det senaste året har stigande priser blivit en trend, men det har bara varit i januari när priserna har skiftat, med bensin som faller bakom snabbladdningsstationer. Det bör sägas att standardladdning (dvs. långsammare laddning) fortfarande är mycket billigare än bensin och i förlängningen snabba laddningspunkter, men ibland är det inte alltid det bästa alternativet att vänta timmar för att kunna ge sig ut på vägen igen.

Det är också värt att notera att dessa uppgifter återspeglar det nuvarande Storbritannien, som har topp- och lågtrafiktariffer för att använda energi under de kallare vintermånaderna, vilket innebär att om du vill juice upp din elbil över natten och använda standardladdningsmetoder kommer det fortfarande att vara mycket billigare än att gå till en snabb laddningspunkt under dagen.

Elpriserna gör elbilar dyrare än bensinbilar i Storbritannien
Detta är en annons:


Loading next content