Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 4

EA tvingas utöka sin serverkapacitet när nya spelare strömmar till Battlefield 4

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att ha visat upp den nya gameplay-trailern för Battlefield 2042 på E3 har antalet spelare till gamla hederliga Battlefield 4 från 2013 skjutit i höjden och skall man gå efter det massiva antalet som har adderats bara efter eventet så kan man nog räkna med att EA sitter med en vinnare på handen. Nu har det gått så långt att servrarna inte längre orkar med trycket vilket har lett till långa väntetider, i synnerhet i USA, och då i västra regionen där väntetiderna är betydligt mycket längre än i andra regioner. Detta råder nu EA alltså bot på genom att utöka sin serverkapacitet, vilket med största sannolikhet ändå hade behövts göras när den nya titeln väl släpps.

Anledningen till att spelare söker sig till ett så pass gammalt spel som Battlefield 4 och inte en nyare titel i serien beror enligt EA på miljön. Man vill helt enkelt inte hoppa in i andra världskriget när det är en modern inramning som väntar. Visst är 2042 ett antal år bort men betänk då att när Battlefield 4 släpptes så utspelade det sig faktiskt under 2020 så det är med andra ord det närmaste man kommer i väntan på Battlefield 2042.

EA själva är föga förvånande oerhört glada över att se så många nya spelare i ett äldre spel och de gick nyligen ut med följande meddelande till sin nya spelarbas gällande serverproblematiken:

"We were absolutely blown away by your excitement and reactions to the recent Battlefield 2042 reveal.

Since then, many of you have jumped back into Battlefield 4 to already get a taste of the return to all-out-warfare. We've been monitoring your experience and noticed queue times in the US West region were far longer than in other regions. Good news, we've increased server capacity for this region - you can expect less waiting, and more playing.

We'll continue monitoring queue times and will make further adjustments as necessary."

Detta problem verkar ju i första hand ha varit ett regionalt problem så det är kanske inget vi kan relatera till här men det är förstås intressant att se hur en speltrailer fått så många att plötsligt börja spela ett spel som är hela åtta år gammalt. Har du också börjat spela Battlefield 4 i väntan på Battlefield 2042?

Battlefield 4

Relaterade texter

Battlefield 4Score

Battlefield 4

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Dice levererar större och mer levande strider än någonsin tidigare. Oskar har spelat nästan överdrivet mycket och delar här ut sitt betyg...Loading next content