Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Du kan spela Starfield i 120 bilder per sekund med Xbox Series S

Tack vare möjligheten att modda har folk nu upptäckt hur du kan få ett fenomenalt flyt i spelet genom att stänga av saker...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som du kanske vet har Bethesda gjort det möjligt att lägga till moddar i Xbox-versionen av Starfield tack vare Creation Club-verktyget. Det finns redan flera alternativ att välja på och folk är i full färd med att ta fram nya, med ganska häpnadsväckande resultat.

Ett sådant exempel bjuder Fuzion Xbox Testing på. Starfield fick en del kritik inför premiären sedan det bekräftats att det körs i 30 bilder per sekund. Detta ökades visserligen nyligen till det dubbla, men Xbox Series S har inga sådana möjligheter. Men det är här moddarna kommer in i bilden.

Nu att det faktiskt finns ett sätt att köra Starfield till Xbox Series S i upp till 120 bilder per sekund. Det handlar dock tekniskt sett inte om en mod som förbättrar, tvärtom. Som Pure Xbox kan rapportera ska du istället installera "Uncap FPS for Series S", "Performance Tweaks (Series S)", "Performance Shadows (Series S)", "Remove Grass", "Crowd Reducer" samt "No God Rays" - vars namn ganska väl beskriver vad de gör.

Och när du väl gjort det ökar flytet i spelet ordentligt. Det når inte 120 bilder per sekund särskilt ofta, men ligger ändå generellt väldigt högt, och visar att den som har Xbox Series S och prioriterar bilduppdatering ändå kan förbättra detta om de är villiga att offra grafiskt lullull.

Starfield
Har du provat moddar till konsolversionen av Starfield?

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...Loading next content