Svenska
Gamereactor
artiklar

Drömmiga remakes (Niclas)

I vår senaste artikelserie har nu turen kommit till Niclas att lista de remakes som han innerligt drömmer om...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Drömmiga remakes (Niclas)

Crash Twinsanity
Crash Twinsanity är en lite bortglömd pärla till Playstation 2. Vilket jag tycker är synd men också till viss del kan förstå, det släpptes aningen ofärdigt och har tyvärr en hel del problem. Delar av spelet som skulle varit med klipptes bort i sista stund och saker och ting gick ju inte riktigt att rätta till så som det gör idag. Därför känner jag att detta förtjänar en maffig remake, men då måste man bevara den underbara humorn som uppstod när ärkefienderna Crash och Dr Cortex tvingas samarbeta mot en gemensam fiende. Jag saliverar också kraftigt över blotta tanken på hur läcker den öppna världen har potential att bli på dagens konsoler. Det lär mest troligt aldrig ske, men drömma kan man ju alltid göra. Tyvärr hade AI:n inte den blekaste aning om vem Dr. Cortex är så resultatet är något märkligt.

Drömmiga remakes (Niclas)

Viva Pinata
Ett av de allra första spel jag spelade på min första Xbox 360 och det var en upplevelse som inte riktigt liknar någon annan. Jag hade till slut en ganska massiv trädgård där ett tag full med diverse piñatas som förökade sig och frodades. Kul var det, åtminstone ett tag sen stagnerade det lite för min del. Det betyder dock inte att jag inte vill se en comeback för de godisfyllda djuren, för det vill jag mycket gärna då jag verkligen saknar den lekfullhet som det bjöds på och även den stundtals lite skruvade humorn. Att det också ser ut som en genomsnittlig tripp på någon psykedelisk drog bidrar bara till charmen. Det är trots allt 16 år sedan senaste utgåvan i den kortlivade spelserien kom ut och det skulle då faktiskt inte vara helt fel att återuppliva de lite bångstyriga djuren med fräsch grafik och uppdaterat gameplay.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Niclas)

Gears of War
Gears of War är en sådan där mäktig upplevelse jag aldrig glömmer. Det var vansinnigt snyggt när det kom och jag minns jag också väldigt väl reklamen som rullade på TV perfekt ackompanjerat av Gary Jules Mad World. Redan där under den korta snutten förstod man vilken mörk och hopplös värld man skulle ställas inför. Jag är ärligt talat ganska förvånad över att det är tämligen tyst om en remake i det här fallet, det är trots allt hela 17 år sedan det släpptes. Med tanke på vilken klassiker det ändå är idag så vore det helt klart berättigat med en remake kan jag känna. Förvisso släpptes en remaster 2015 men det är förstås inte samma sak och det var till förra generationen. Nej, här hade en regelrätt remake legat helt rätt i tiden och jag vill verkligen se Marcus Fenix spänna musklerna på Xbox Series S/X.

Drömmiga remakes (Niclas)

Duke Nukem 3D
Kanske är det ändå så att Duke Nukem har gjort sitt. Duke Nukem Forever var ju knappast någon hit när det till slut släpptes för över tio år sedan och i dagens klimat skulle han nog få svårt att passa in med sin ofta politiskt inkorrekta personlighet. Det går dock inte att ta ifrån honom att han varit med i ett gäng klassiska actionspel och nog var det blonda muskelkberget med helikopterplattan värd ett bättre slut än han fick. Min dröm då hade varit en fullskalig remake av Duke Nukem 3D i Unreal Engine 5 och så skiter vi i att Duke är som han är, han ska vara lika ofiltrerad som han alltid varit, annars blir det tämligen tandlöst och onödigt. Jag vill se allas vår favorit bland mansgrisar slakta aliens och rädda supermodeller på löpande band igen medans han spottar ur sig one-liners på klassiskt Duke-manér.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Niclas)

3 on 3 NHL Arcade
Dagen då jag gjorde mig av med mitt Xbox 360 var också dagen då 3 on 3 NHL Arcade försvann ur mitt liv, kanske för alltid. Det otroligt enkla men vansinnigt roliga upplägget är fortfarande ett av de mest underhållande hockeyspel som någonsin gjorts och jag saknar det innerligt. Många holmgångar med polarna har det blivit och även om jag till 100% skulle nöja mig med att EA släppte det igen till dagens konsoler så som det var så skulle jag verkligen inte säga nej till en remake heller. Om det osannolika händer att EA faktiskt får för sig att göra en remake så vill jag inte att det pillas alltför mycket, man får gärna lägga till så att det finns lite mer valmöjligheter med lag och såklart uppdatera efter dagens spelartrupper, självklart polera grafiken lite och kanske lägga till något mer spelläge så som möjligheten att kunna skapa och spela turneringar. Less is more är verkligen ledorden i det här fallet.Loading next content