Svenska
Gamereactor
guide
Dragon's Dogma 2

Dragon's Dogma 2 Guide för nybörjare i Arisen

Capcoms enorma äventyr kan verka lite otympligt, men som tur är kommer våra timmar av recensionsförberedelser att bespara dig lite huvudvärk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här kanske inte är första gången du är Arisen, eftersom den första Dragon's Dogma kom redan 2012. Det är inte så att det är en svår eller djävulskt komplicerad titel, men att förstå hur avsikten med berättelsen och dess värld översätts kommer inte alltid fram till spelaren, som vi diskuterade i recensionen. Dragon's Dogma 2 är ett monster med många hälsomätare som du kommer att spendera mycket tid på, men förhoppningsvis kan vi med den här guiden med tips, råd och några välmenande råd skära ner på perioderna mellan ett mål och nästa.

I slutändan, som ofta är fallet, kommer du att vara ensam med draken (ja, du och din trogna Pawns ) men innan dess måste du sparka en rejäl röv i hans värld, samla tusen resurser, utforska dussintals grottor och samla (och inte förlora) tusentals guldmynt. Vi lär dig också hur du överlever natten även om du inte kan hitta en plats att slå läger på och du befinner dig mitt ute i ingenstans. Du kommer att tacka oss senare.

Slutligen, kom ihåg att dessa tips endast är baserade på en enda genomspelning, och därför (med tanke på att det bara finns en sparplats) kan vi inte bekräfta att detta alltid är den enda vägen framåt. Om du upptäcker ett snabbare sätt att utvecklas, låt oss veta i kommentarerna!

Dragon's Dogma 2
Detta är en annons:

Specialisering är nyckeln till seger

En av de bästa lösningarna för din karaktär och Pawns i Dragon's Dogma 2 är möjligheten att ändra Vocation (klass) så ofta du vill. Allt du behöver göra är att gå till Vocation Guild och betala en liten summa Vocation Points (VP) för att börja träna i en ny. Tänk dock på att varje Vocation har olika passiva och aktiva färdigheter och bakgrunder för karaktären, och att du också måste spendera poäng för att låsa upp och uppgradera dem, så du måste vara selektiv. Det är mer värt att välja fyra vanliga färdigheter och uppgradera dem till max än att inte ha sju med halv progression.

Slutligen bör du veta att det i både Vermund och Battahl finns vissa individer som erbjuder mästarfärdigheter för varje Vocation. Dessa attacker är vanligtvis de bästa i spelet, och för att få dem måste du klara ett specifikt test eller uppdrag.

Dessutom har varje klass unik utrustning och vapen, så du behöver också tillräckligt med guld för att ha råd med dem och betala en rustningsmästare för att uppgradera dem, vilket leder till...

Passa på att samla och förvara så många ingredienser som möjligt.

Även om alla föremål kan säljas till handlare och hantverkare har vår erfarenhet visat att det varken är nödvändigt eller tillrådligt att sälja något, med undantag för utrustning som har blivit föråldrad. Guld är inte en riklig resurs (åtminstone inte under större delen av äventyret) och utrustning är ganska dyr.

Detta är en annons:

Dessutom är ingredienser mycket mer användbara när du kombinerar dem för att skapa förbrukningsvaror och drycker som ökar hälsan och energin eller läker förändrade tillstånd. Lugnande drycker är aldrig en bristvara, och detsamma gäller för de olika Roboranterna, föremål med identiska effekter.

Dragon's Dogma 2

Uppgradera din utrustning när du kan!

Det finns tre typer av vapen- och utrustningsförbättrande tillverkning: En i Vermund, en i Batthal och en av individen som kallas Dragonforged. Var och en av dessa tekniker ökar både fysiska och magiska attacker och försvar till olika proportioner, samt påverkar vikten på uppgraderad utrustning (till exempel är vikten på uppgraderad utrustning på Vermund lättare, men uppgraderingen är mindre än den på Battahl).

Dragonfoged är ett fall för sig, eftersom han genomsyrar de mest kraftfulla uppgraderingarna med hjälp av drakoniska kristaller i sin bostad i Cove Sanctuary. Drakoniska kristaller är mycket sällsynta i naturen, eftersom de är gjorda av förstenat drakblod, så för att få tag på mer måste du antingen besöka områden där en drake har passerat... eller döda en drake. Drakar (mindre än draken som förvandlar oss till Arisen ) är fortfarande de tuffaste fienderna i spelet, så se till att vara väl förberedd i förväg, ta med din bästa utrustning, magiska trollformler och extra ammunition och pausa vid en brasa i förväg om möjligt.

På natten eller före en strid, slå läger.

Resan genom Dragon's Dogma 2 är en lång väg full av faror. Det kommer att vara ständiga strider, snabba resor som sådana är inte tillgängliga (om du inte spenderar några riktigt viktiga resurser på det) och med varje kamp minskar din maximala hälsa, såvida du inte sover på ett värdshus, hemma (mer om detta senare) eller i ett läger.

Även om byggnader i städer är de mest bekväma, utan chans att bli attackerad av monster (och med inventarielagret till hands), kan det vara så att uppdraget eller natten tvingar dig att slå läger i det fria och vänta på morgonen. I dessa fall är det bäst att leta efter en tänd lägereld (det är lätt att urskilja var de är genom rökplymen de släpper ut) och vila där med hjälp av ett campingkit. Om det finns monster i närheten kommer din vila att avbrytas och de kan förstöra ditt läger, vilket skulle vara ett problem (du måste hitta en handlare som kan sälja dig ett annat). Campingkit finns i olika kvaliteter och vikter. Om du får en tillräckligt bra kommer monster inte att attackera dig.

Camping är också det enda sättet att laga mat och därför få den där boosten till attack, försvar och energi som att äta biffskivor erbjuder (och se upp för matlagningsscenen, för det är det krispigaste köttet du någonsin kommer att se i ett videospel). Det är därför det alltid är bra att tillaga alla djur- eller monsterkött du har på dig - du får den där extra stridsboosten du behöver för att komma hem.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

"Den brickan har varit mycket användbar, men det är dags för en förändring".

Pawns är ryggraden i hela spelet. Även om du alltid tar med dig din personliga Pawn kommer de andra två att vara tillfälliga följeslagare som du måste byta ut under äventyrets gång. Helst bör du sätta ihop ett balanserat team av olika yrken för att kunna ta dig an vad som helst, men konfigurationen måste ändras när du går vidare. Anledningen till detta är att "lånade" bönder inte går upp i nivå eller lär sig nya färdigheter, så de kommer alltid att vara begränsade till din nivå. Därför är det viktigt att besöka riftstenarna eller prata med de vandrande Pawns du möter längs vägen.

Pawns är också användbara eftersom de hjälper dig att hitta det specifika uppdragsmålet inom det område som är markerat på minikartan. Ibland är det till och med bättre att be om en lägre nivå Pawn som vet vart du behöver gå snarare än en stark som inte har någon aning. I slutändan kommer det att vara en tidsbesparing, och du kan alltid bokmärka de du gillar mest och återkalla dem igen när de har gått upp i nivå med sina respektive Arisen spelare.

Bonus: Att klä sig väl öppnar fler dörrar än en spark och en yxa

Ibland räcker det inte med enbart råstyrka för att uppnå uppdragsmålet. Det finns tillfällen då Arisen måste infiltrera tungt bevakade områden där NPC:er kan bli fientliga och snabbt göra slut på dig. Vernworth Castle kommer att vara den första platsen du ser, och för att undvika att dra till dig uppmärksamhet i dess trädgårdar och inre korridorer måste du klä dig som en adelsman. För att göra detta måste du skaffa hovmannens klädsel och leggings.

Hur man får hovmannen outfit i Dragon's Dogma 2

Det mest direkta sättet är att slutföra uppdraget "The Ornate Box" där du måste köpa detta föremål från en handlare på Vermunds marknadsplats för 800G och leverera det till en person som heter Sven. Han kommer att kalla på dig efter några dagar på samma torg (du kan vänta några gånger genom att sitta på en bänk) och när du möter honom igen kommer han att ge dig kläderna. Med den kan du nu röra dig fritt på slottsområdet och delta i drottningens mottagning.

Det andra sättet är att gå rakt in i slottet och undvika vakterna, och när du går upp till första våningen där kamrarna finns, i ett av rummen hittar du en kista med hela utrustningen. Utrusta den (inga vapen i sikte) och resultatet blir detsamma.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Relaterade texterLoading next content