Svenska
Gamereactor
nyheter
Dr. Mario World

Dr. Mario World drog in över 13 miljoner kronor på en månad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är svårt att bedöma hur framgångsrik Nintendos satsning på smartphone-spel varit. Titlarna har ofta fått bra betyg och dragit in rejält med pengar - men samtidigt har Nintendo själva upprepade gånger sagt att de förväntat sig mer. Deras senaste smartphone-spel var för övrigt Dr. Mario World, så hur har det gått för det då?

Det får vi svaret på via Sensor Tower som skriver att spelet laddats ner ungefär 7,5 miljoner gånger på bara en månad, och att de samma period tjänat omkring $1,4 miljoner (runt 13,5 miljoner kronor).

Det är därmed den långsammaste lanseringsmånaden för ett smartphone-spel från Nintendo och som jämförelse drog Fire Emblem Heroes in $67,6 miljoner på en månad och Animal Crossing: Pocket Camp drog in $13,6 miljoner. Å andra sida är kanske inte Dr. Mario lika stort varumärke heller.

Japan står för 55% av spelets omsättning följt av USA på 33%. Vad vi tycker om Dr. Mario World kan du läsa i vår recension. Har du laddat ner och provat på detta?

Dr. Mario World

Relaterade texter

2
Dr. Mario WorldScore

Dr. Mario World

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har tagit sig an baciller i Nintendos senaste mobilsatsning och recenserat nya Dr. Mario World. Är detta något du bör ladda ner omedelbums?

3
Nintendo stänger ner Dr. Mario World

Nintendo stänger ner Dr. Mario World

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

Under 2019 lanserade Nintendo mobilspelet Dr. Mario World, men snart är den mustaschprydda överläkaren dödförklarad och bortkopplad från verkligheten. Nintendo har...Loading next content