Svenska
Gamereactor
nyheter

Disneys Strange World beräknas göra 1 miljard kronor i förlust

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Häromdagen skrev vi om hur Disneys senaste animerade långfilm haft en riktigt usel första helg på biograferna. Men nu har mer exakta siffror kring hur illa ställt det faktiskt är blivit offentliggjorda och Strange World beräknas nu göra närmare 1 miljard kronor i förlust om ingen förändring sker. Biljettförsäljningen har varit så pass usel att filmen nu är en av Disneys sämsta lanseringar i modern tid.

För att ens gå jämnt ut krävs det nu att Strange World spelar in minst 3,6 miljarder kronor, något som marknadsanalytiker ser som högst osannolikt. Både Paul Dergarabedian från Comscore analyst och David A. Gross från Franchise Entertainment Research har har kommenterat på situationen och hade följande att säga.

"Normally this time of year, a Disney family film is the big draw, it shows we're still recovering and adapting to the constraints of the pandemic."

"This is a weak opening by Disney animation standards, At a cost of $180 million, plus marketing expenses, the film will finish in the red, even with good ancillary income."

Filmen som just nu ligger på 73% hos Rotten Tomatoes visar också på att publiken som faktiskt gått och sett den inte är speciellt imponerande. För medan många ger en eloge för det visuella så har mycket kritik framförts mot karaktärerna och filmen har även totalt förbjudits från att visas i Kina på grund av dess öppet homosexuella huvudkaraktär. Ett öde som även drabbade Lightyear, en annan av Disneys post-pandemi-filmer som kraschlandade på biograferna.

Vad tror du om situationen, finns där hopp för Disney att spela in pengarna för Strange World, och vilka är anledningarna till att publiken helt enkelt inte verkar vara intresserade?

Disneys Strange World beräknas göra 1 miljard kronor i förlust
Hur mycket sa du att vi behöver spela in??!


Loading next content