Svenska
Gamereactor
lifestyle

Disney är klara med sina metaversa ansträngningar

Efter att ha börjat utforska metaversen förra året stänger Disney enligt uppgift av denna satsning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Disney är till synes klar med metaversen. Som rapporterats av The Wall Street Journal har Disney sagt att det slutar med sina egna metaverse-satsningar, trots att det bara är ett år sedan den tidigare VD Bob Chapek startade ansträngningarna att utforska rymden.

Tanken var till synes att använda ny teknik för att utforska hur Disney kunde berätta unika och interaktiva historier, men detta har sedan skrotats, med många i detta metaverse-team som förlorar sina jobb, medan ledande Mike White kommer att stanna kvar på Disney.

Detta kommer också efter att Disney har dragit ur kontakten på många andra nya koncept och idéer, inklusive en Amazon Prime-liknande prenumeration som ansågs vara en enda användarplattform som kombinerar Disney + och appar relaterade till dess nöjesparker.

Nuvarande VD Bob Iger har sagt att han också ser en framtid i metaversen, men eftersom Disney har varit under massor av press från investerare att sänka kostnaderna på sistone, kommer metaverse-divisionen att förbli som ett av många offer för tillfället.

Detta är en annons:
Disney är klara med sina metaversa ansträngningar


Loading next content