Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Diablo Immortal

Diablo Immortal

Ja, vi äger såklart mobiltelefoner och vi har nu äntligen fått testa Diablo Immortal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Du kanske tror att Immortal (eftersom det faktiskt är ett mobilspel) inte skulle vara en återspegling av Diablo-upplevelsen, men det är det verkligen. Från vad jag spelade är detta ett äkta Diablo-spel rakt igenom. Uppdragen är expansiva, striderna fängslande, customiseringen djup, och det ser till och med bra ut, vilket ärligt talat överraskade mig.

Alfa-versionen jag spelade är inställd på att gå lite snabbare än vad som kommer att återspeglas vid den faktiska lanseringen, men jag kunde fortfarande inte lägga undan Diablo Immortal efter tre timmars spelande, och jag var supersugen att återvända dagen efter. Det här spelet har den där svårbeskrivna, beroendeframkallande effekten som gör att tiden bara försvinner, och för mig är det ganska otroligt för en mobiltitel att den framkallas så omedelbart. Immortal är en helt ny Diablo-upplevelse med nya fiender, unik specificering och ny rollspelsmekanik, men det finns också många aspekter som man känner igen från tidigare storspel i serien.

Diablo Immortal

I början av spelet blir du ombedd att välja en klass av fyra (fler kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen). Alternativen är närstridsfokuserad barbar, magisk trollkarl, en munk och en Demon Hunter . Varje klass har sin egen uppsättning förmågor och särskild spelmekanik, och det finns möjligheter att skapa flera olika karaktärer på en server, precis som i World of Warcraft. Efter att ha valt en karaktär kastas du ut i världen och får i uppdrag att slutföra en serie uppdrag. För några av dessa möter du bekanta ansikten som Deckard Cain, och på samma sätt får du ofta uppdraget att döda återvändande fiender.

Detta är en annons:

Diablo Immortal har olika sätt som du kan förbättra din karaktär, och till att börja med är de många förmågor som kan bytas ut i de fyra aktiva slots som finns att använda. Dessa förmågor kan utjämnas för att öka deras skada genom att helt enkelt använda dem och sedan för att bygga vidare på detta kan du använda ett stort antal "loot items", alla med olika nivåer av sällsynthet. Listan är verkligen ordentlig och för alla som inte känner till hur det brukar se ut inom onlinerollspelsvärlden, för dem kan detta säkerligen komma att bli aningen invecklat. Utöver detta kommer du att samla in olika valutor för att kunna uppgradera och förbättra artiklar hos smeder runt Sanctuary. Varje artikel kan utjämnas fem gånger, där den nya slumpmässiga förmånen låses upp när den når maxgränsen. Och sedan, för ännu ytterligare anpassning, kan du lägga till normala och legendariska ädelstenar till varje objekt för att krydda vad de erbjuder lite mer.

I grund och botten har mina förbehåll rörande att detta spel är en mer förenklad, mindre omfattande, neddammad Diablo-upplevelse blivit helt krossade, eftersom den här titeln verkar ha en orimlig mängd innehåll att tugga sig igenom. Som en snabb anteckning fungerar touchkontrollerna bra. Personligen bryr jag mig inte särskilt om touchkontroller, men i Immortals skull distraherade de inte från spelupplevelsen, eftersom auto-aim och användargränssnittet kombineras snyggt så att du kan fortsätta springa och skjuta, eller slå. Diablo Immortal känns som ett onlinerollspel sett till djup, upplägg och alla de saker det finns att göra. Den galna delen, och alla MMO-fans kommer att veta detta, är att "end game" är där sakerna verkligen tar fart, och för Immortal innebär det att lägga till ytterligare två svårighetsgrader (just nu) och en uppsjö av sätt att utöka din karaktär genom Paragon-systemet.

Diablo Immortal

Detta gör att du kan utforska nya färdighetsträd och växa ytterligare i kraft, och det finns planer på att utforska detta system i ännu djupare grad. För att utöka upplevelsen lite mer kommer det att finnas ett Battle Pass-system tillgängligt att arbeta igenom. Medan gratisspåret är bra ... gratis, finns det också ett betalt spår som erbjuder objekt som inte påverkar spelet och helt enkelt förbättrar användarupplevelsen med snygg och tilltalande byte. Dessutom, om du är orolig för att vissa spelare fuskar spelet eller har en herravälde över marknadssystemet, gör det inte. Immortal har ett anonymt marknadssystem som endast tillåter materiell handel, och allt över det kommer att ha ett fast pris som Blizzard själva bestämmer. Så du kan förvänta dig en hel del hela tiden. Enligt vad jag har sett har Diablo Immortal potential att engagera dig under en lång, lång tid. Återigen var detta bara ett tidigt alfa-test, så det finns områden som kanske inte återspeglar vad jag spelade när det startade.

Detta är en annons:
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal
Diablo Immortal

Relaterade texter

Diablo ImmortalScore

Diablo Immortal

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Blizzards kultförklarade fan-favorit har efter fyra års utveckling nu äntligen landat på våra telefoner och Petter är imponerad över hur bra det i slutändan blev...Loading next content