Svenska
Gamereactor
artiklar
Minecraft

De fem viktigaste punkterna från Minecraft Live 2021

Vi har sammanställt de fem största kommande uppdateringarna av Mojangs blockiga värld i en smidig artikel....

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Minecraft Live-evenemanget för 2021 avslutades nyss och där bjöds fans av Mojangs klossiga värld en närmare titt på allt som är på väg inom den närmsta framtiden. Vi har nu sammanfattat eventets fem viktigaste punkter för att du snabbt ska få en överblick av vad som komma skall.

Minecraft PC Bundle läggs till i Xbox Game Pass nästa månad


Minecraft fyller officiellt tio år i år, även om en del av oss har hängt med titeln sedan dess Early Access-fas som startade redan 2009. Enligt Mojang Studios är det populärare än någonsin förr idag med cirka 141 miljoner aktiva gamers runt om i världen under augusti månad. Två av tre användare använder regelbundet Minecrafts egen marknadsplats, vilket är den ekonomiska grunden för den kontinuerliga utvecklingen.

På Minecraft Live 2021 utannonserade Mojang "Minecraft PC Bundle", som kommer ingå i det betalda onlinemedlemskapet Xbox Game Pass for PC från och med i november. Om några veckor kommer därmed prenumeranter av tjänsten kunna spela Bedrock-utgåvan av den megasuccén samt få tillgång till de utökade funktionerna i Java-utgåvan via Windows Store.

Båda utgåvorna kommer att fortsätta att erbjuda separata upplevelser, men under det kommande året ska Microsoft föra dem närmare varandra under Windows-plattformen. Bland annat vill företaget lösa "säkerhetsbekymmer", som de berättade under en presentation. Det ger även en mycket praktisk fördel för användarna: Om du har köpt en av de två utgåvorna tidigare, kommer du att få den andra versionen utan extra kostnad vid en ännu ej bekräftad tidpunkt i framtiden.

Minecraft
Detta är en annons:

Seed Parity mellan Java och Bedrock


En annan sidoeffekt som följer av att dessa två utgåvor slås samman, är Seed Parity mellan Bedrock- och Java-utgåvan, vilket görs tillgängligt i den kommande uppdateringen v1.18 (kallad Caves & Cliffs Part II). Om du inte vet vad "Seed" är, så handlar det om den datakärna som definierar alla egenskaper hos en befintlig spelvärld, och genom att dela den med en annan användare kan du låta dem uppleva din värld med alla dess speciella funktioner. På grund av de många skillnaderna mellan Bedrock och Java har det hittills inte varit möjligt att dela Seeds mellan de två spelversionerna, men Mojang Studios har hittat en lösning som, även om den inte är perfekt, uppges ge ganska bra resultat. Förvänta dig dock inte en millimeterexakt kopia.

Caves & Cliffs Part II kommer inte att störa dina världar


I slutet av året kommer uppdateringen Caves & Cliffs Part II att lanseras i Minecraft, vilken Mojang beskriver som "Minecraft 2.0". Till skillnad från den första delen av uppdateringen, som introducerade nya varelser och block till spelet i juni förra året, kommer Mojang den här gången att se över algoritmen som ansvarar för att generera världarna. Teoretiskt sett innebär detta en risk för att befintliga områden ändras permanent - vilket är något som teamet inte vill under några omständigheter. De delade inte med sig av sin lösning i detalj till oss, men spelet upptäcker tydligen områden där folk inte är aktiva och inom dessa zoner kan man i framtiden hitta stora grottor eller en mer naturlig kustlinje.

Minecraft

Deep Dark-miljön försenas


Något som presenterades under förra årets Minecraft Live 2020, men som fortfarande är under utveckling är miljön Deep Dark. Detta är en enorm grotta som ligger djupt under jorden och är höljd i ett kusligt mörker. I de underjordiska ruinerna av en sedan länge övergiven civilisation hittar du den blinda Warden, som reagerar på rörelser och till och med på spelarnas doft. Mojang vill använda denna fiende för att få oss att smyga långsamt genom mörkret och försiktigt utforska de okända djupen. Du kommer hitta gömda skatter och nya material (inklusive sculk-block) där nere, men vi får inte veta mer om detta förrän vid ett senare tillfälle. Miljön Deep Dark är inte längre en del av Caves & Cliffs Part II, utan kommer med en senare Minecraft-uppdatering.

Djurlivet utvecklas 2022


Under det kommande året utlovas vi kunna hitta ännu mer innehåll till Minecraft, eftersom Mojang vill öka skönheten och mångfalden i den otämjda naturen. För att göra utforskandet av det okända mer spännande, försöker utvecklarna betona identiteten hos varje enskilt biologiskt väsen. Vi vet ännu inte exakt hur specifika regioner kommer att förändras, men några tillägg i uppdateringen The Wild Life avslöjades under Minecraft Live 2021.

Bland annat ska Mojang Studios lägga till grodor som utvecklas från groddjur. När deras larvstadium är slut kommer den omgivande temperaturen avgöra vilken färg amfibierna antar. Grodor älskar dessutom eldflugor, vilket också kommer implementeras i Minecraft i framtiden. Den andra stora förändringen i den nya uppdateringen är sumpig mangrove, där du kan hitta stora rötter och massor av lera. Du kan göra nya tegelstenar och block av det som kan hjälpa dig i kommande byggprojekt. Sist men inte minst låter Mojang oss äntligen installera lådor på båtar år 2022. På så sätt är du inte bunden av dina begränsade föremål om du hittar några intressanta resurser under dina exkursioner.

HQ
Detta är en annons:

Vilka funktioner ser du mest fram emot i Minecraft?

Relaterade texter

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

När Minecraft äntligen når Xbox 360 lämnar det en hel del frågetecken efter sig. Oskar har huggit, byggt, överlevt sin första natt och berättar vad den här versionen har att erbjuda...

MinecraftScore

Minecraft

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Minecraft har lämnat betastadiet och är äntligen släppt på riktigt. Hur bra är egentligen det svenska underspelet? Jesper Karlsson har testat grundligt och satt sitt betyg...Loading next content