Svenska
Gamereactor
nyheter

Därför köper folk ej begagnat

Statistiken talar klarspråk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Varför köpa ett nytt spel när du kan få samma spel billigare när det är begagnat? Forskningsföretaget Cowen and Company riktade frågan till 1300 personer och här är vad de fick reda på:

En vanlig anledning, som 54 procent av de deltagande uppgav, var att de helt enkelt ville ha en ny upplaga utan repor och fingeravtryck.

Ett annat vanligt argument var att man gärna ville ha spelet vid samma tid som det släpptes istället för senare, när andra blivit färdiga med det. Önskemål om att äga specialutgåvor av spel, var ytterliggare en anledning som en femtedel av deltagarna angav. Något fler menade också att de ville ha tillgång till bonusinnehåll.

Det mest bisarra resultatet var att 70 procent av deltagarna köpte nya spel om de planerade att spela dem under en längre tid, vilket Cowen's Doug Creutz menar kan bero på psykologiska faktorer. Han hävdar att spelare kan vara mer benägna att betala mer pengar för ett nytt spel om de förväntar sig få mer ut av det, trots att användbarheten av ett nytt spel gentemot ett använt, i grunden är den samma.

Vad tycker du om begagnade spel?

Därför köper folk ej begagnat


Loading next content