Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
CarX Rally

CarX Rally

Hegevall har betygsatt årets hittills mest värdelösa mobiltitel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När jag såg den där lilla tumnagel-app-bilden på Appstore började jag svettas lite, men bara lite. Du vet, när det sipprar fram svett under mopedmustaschen, på överläppen sådär att det gnistrar i solljuset. Så, fast utan sol. Eftersom jag hatar frisk luft. Och ja, det är väl så att jag har lagt cirka 1090 timmar i Dirt Rally 2.0 vid det här laget, något som jag i allra högsta grad avser att fortsätta med, och bara tanken på att hitta en liten, liten lillebror till Codemasters mästerverk, till min Iphone 12 Pro, gör att de där små svettkluttarna letar sig fram, av bara farten.

HQ
CarX Rally
Toppenläcker grafik för att vara ett mobilspel. Resten? Absolut helt vedervärdigt.

Men ja, vafan... Åter till den där lilla tumnagel-app-bilden på Appstore, för den innehåller en Audi S1 Quattro på grussladd. Tillräckligt för att denna gamla rallygubbe ska stressklicka på "Hämta"-knappen snabbare än Jonas hittar röka en lakritspipa. Grafiken i CarX Rally är dessutom bedårande. Urtjusigt superläcker. Det ser ut som en seriös utmanare till de stora, PC/konsol-rallyspelen. På bild åtminstone. Sen blir det avsevärt mycket sämre när man väl börjar spela.

CarX Rally är nämligen absolut helt värdelöst. Fullständigt krampaktigt über-uselt på alla tänkbara sätt och vis. Sådär dåligt att svettdropparna på överläppen övergår till ett bombardemang av migränblixtar i tinningsområdet i kombination med klart mer påträngande svettdroppar, i pannan. Det är direkt fysiskt jobbigt att genomlida det, skulle jag säga. Lite som tortyr. Som polsk stegling, på ett tomt kullerstenstorg anno 1644. Eller lyssna på Henric Pettersson när han hyllar skräpfilmen Avengers: Endgame i 71 sammanhängande minuter.

Till att börja med är spelkontrollen värdelös, oavsett om du väljer att tilta telefonen för att styra eller använder touch-ratten. Usel. Bilen svänger knappt, oavsett. Sen är fartkänslan i stort sett obefintlig. Det känns som om samtliga av bilarna gått sönder redan innan sträckan startar då de kryper fram längs en mycket gammal tant, på en spark. Sträckorna är superkorta, nästan löjeväckande korta och har därmed absolut ingenting med rally att göra. Ibland innehåller de endast tre kurvor. Sen slut. Och de kurvorna måste du krypa igenom, som en tant. På en spark. Där underlaget är grus. Alla som provat att sparka på grus vet jag vad menar här, det går knappt.

Detta är en annons:
CarX Rally
Spelkontrollen och körkänslan är vetlöst usel.

Tillkommer gör hopplös presentation med menyer som ser ut att vara skapade för PC och sedan krympta cirka -600%. Det går knappt läsa vad det står ibland. och det är ju lite där jag hamnar, i slutändan. CarX Rally går knappt att spela, och det får såklart lov att återspegla si mitt betyg.

02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
Snygg grafik
-
Värdelös spelkontroll, värdelös fartkänsla, värdelösa sträckor, värdelös presentation, värdelöst ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
CarX RallyScore

CarX Rally

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har betygsatt årets hittills mest värdelösa mobiltitel...Loading next content