Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Warzone

Call of Duty har tappat 50 miljoner (!) spelare på 12 månader

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Call of Duty verkar vara lite av ett sorgebarn för Activision för närvarande och nu avslöjas att serien förlorat spelare det gångna året. Enligt den senaste ekonomiska rapporten har serien tappat en tredjedel av sin spelarbas under året och sjunkit från 150 miljoner aktiva månadsanvändare till 100 miljoner. Det är visserligen fortfarande kopiöst många gamers såklart, men en minskning med 33% är allvarligt.

Activision har till största delen lagt skulden på Call of Duty: Vanguards låga försäljning, men har också noterat "lägre engagemang" i Call of Duty: Warzone som en bidragande och förmodligen ännu viktigare faktor. Nedgången är dock knappast särskilt förvånande, eftersom Warzone under året haft problem med bland annat fuskare, buggar och annat.

Infinity Wards Modern Warfare-uppföljare ska dock snart utannonseras och lanseras senare i år, dessutom ska Warzone 2 visas upp och släpps sedan 2023. Siffrorna väntas därför vänta uppåt snart igen.

Call of Duty: Warzone

Relaterade texter

Call of Duty: WarzoneScore

Call of Duty: Warzone

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan släpptes äntligen ett Call of Duty-spel helt dedikerat till battle royale, av 'free to play'-modell. Vi har kollat in om det har vad som krävs för att konkurrera med Fortnite och Apex Legends

Jag hatar Call of Duty: Warzone

Jag hatar Call of Duty: Warzone

ARTIKEL. Skrivet av Lukas Wallander

Tidigare delar ur denna artikelserie: Jag hatar The Last of Us: Part II Jag hatar It Takes Two Jag hatar Death Stranding Jag hatar Call of Duty: Vanguard <a...Loading next content