Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Bounty Star

Bounty Star

Vi har klämt lite på Dinogods kommande mix mellan vilda västern och mecha-krig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vad får du om du korsar Armored Core med Red Dead Redemption? Dinogod har tydligt funderat på den här frågan för sitt kommande actionspel Bounty Star, då de blandat vilt mellan olika koncept och manér. I en sandpräglad, ljusbrun Vilda västern-miljö axlar du rollen som piloten för en uppgraderbar och stridseffektiv mecha-robot. Medan vi fortfarande väntar på att höra exakt när Bounty Star kommer, hade jag chansen att få ett snabbt smakprov på spelet under min tid i Los Angeles för Summer Game Fest.

Bounty StarBounty Star

För det första har idén och premissen för spelet mycket potential. Jag älskar den västerländska estetiken, den coola och snälla karaktären hos karaktärer som förkroppsligar detta tema, och miljödesignen och den eleganta action som alla går samman för att skapa ett enkelt underhållande koncept. Bounty Star misslyckas inte på någon av dessa punkter. Idén att slå samman denna tidlösa idé med robusta och brutala mechdräkter är en homerun, och i ett spelperspektiv hanteras detta också bra. För när du släpps loss i världen och skickas på uppdrag för att jaga ett kontrakt, trivs Bounty Star. Striden är inte lätt och stressfri, den liknar mer en nedtonad Armored Core, där du måste oroa dig för skadan du får och hur du tar dig an strid. Ja, du har möjlighet att växla mellan närstridsrörelser på nära håll och avstånd, mer cowboyliknande vapen, men det gör även fiendens mech, och de mech-lösa människorna är inte heller något att håna åt, eftersom de också packar- a-punch och kan orsaka irreparable problem. Jag går inte så långt som att säga att Bounty Star har en action-RPG-utmaningsnivå, men det är inte heller en promenad i parken som många andra actionspel ofta är.

Bounty Star

När temperaturerna skjuter i höjden och kaoset uppstår är Bounty Star som bäst, och jag säger detta eftersom under min praktiska period, de mer avslappnade delarna av spelet inte riktigt landade hos mig. Mellan kontrakten återvänder du till en hub-värld/plats där du som karaktären av Clem har i uppdrag att förbättra och uppgradera nämnda anläggning med hjälp av basbyggnads- och jordbrukssystem. Allt eftersom timmarna rullar på kan dessa system växa till sina egna, men som ett första intryck känns de lite för påtvingade, och mindre som en seriös och central funktion som du vill att Bounty Star ska kretsa kring. På många sätt känns det som om det finns för många olika och motstridiga idéer här ibland, och att istället Bounty Star skulle kunna dra nytta av att skära ner fettet en smula.

Detta är en annons:
Bounty Star

Det finns komplexa och djupgående uppgraderings- och progressionssviter att utforska också som gör att du kan designa och anpassa mekan till din spelstil, oavsett om det är att välja nya eller förbättra befintliga vapen, eller istället förbättra kärnattributen för att göra din mech mer dödlig, mångsidig och motståndskraftig i aktion. Det här systemet framstår inte som revolutionerande, men det är intuitivt och har ett välkommet djup. När det gäller miljön och designen gör konstriktningen bra att blanda sin flitiga ton med västerländska element, och presentera en värld som känns rotad och levd i som också är fientlig och grym. Dinogod har verkligen spikat det estetiska och det är minst sagt lovvärt. Jag är mindre inkapslad av Clems huvudkaraktär. Hon har helt klart djup och trauma att packa upp, varav mycket utforskas under viktiga narrativa ögonblick som gräver ner sig i hennes förflutna som ex-soldat, men samtidigt framstår hon som lite för intetsägande och apatisk, likt de flesta cowboy-huvudpersoner. i film. Det finns en möjlighet att få henne att känna sig mer verklig och tillgänglig, men istället framstår hon som en lite gruff karikatyr av miljön. Bara ett kort smakprov på Bounty Star var tillräckligt för att jag skulle se att utvecklaren Dinogod har något med potential här. Det finns element som fortfarande kan dra nytta av lite förfining, men kärnspelet och kampen i synnerhet har djup och är underhållande, så mycket att jag med spänning väntar på att se mer av spelet nästa gång det presenteras och kan spelas.

HQ
Detta är en annons:

Relaterade texter

Bounty Star

Bounty Star

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Ben Lyons, GR EU

Vi har klämt lite på Dinogods kommande mix mellan vilda västern och mecha-krig...Loading next content