Svenska
Gamereactor
recensioner
Bloody Good Time

Bloody Good Time

Med Bloody Good Time har utvecklarna Outerlight skapat ett underhållande äventyr med en morbid underliggande story där du spelar rollen av en aktör i en något snedvriden filminspelning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

"Scene nine!" ropar en röst. Jag ser mig hastigt omkring. Rummet jag befinner mig i är halvsunkigt med rosamålade väggar prydda med olika motiv av dödskallar, hjärtan och stjärnor. På andra sidan av det enkelt inredda rummet ligger en öppen portfölj och ovanför den öppna väskan svävar ett armborst. Stjärnorna dansar runt det glänsande vapnet och jag hör hur ett förtjusande och halvt galet skratt bubblar ur min strupe när jag tar det mäktiga vapnet i mina händer. Jag hör hur min regissör uppmanar mig att ‘Find your inner sociopath'. Med armborstet vilande i mina armar kastar jag mig in i ett anslutande rum, på jakt efter mitt byte.

It's showtime!

Många av oss har någon gång upplevt att chefen kräver mer av oss än det som vi själv förväntade oss skulle ingå i jobbet. Han kanske pressar oss lite mer än vi är vana vid, ger oss lite fler arbetstimmar och mer ansträngande uppgifter. I Bloody Good Time är du inget undantag. Självklart måste du som hårt arbetande skådespelare slita för sin berömmelse och göra sin regissör till viljes. Att han sen råkar vara en blodtörstig galning som säger att du skall ta livet av de andra skådespelarna så att han kan få några härligt blodiga scener till sin nya film, är ju faktiskt inget du kan rå för.

I detta skjutgalna spel kan du välja bland 8 färgstarka individer. Du har den solbrända surfaren och den sexiga strandbruden. Den karakteristiska och egensinniga gotharen och den oskyldiga tjejen i kanindräkt. Inte att förglömma så har du även den charmiga casinospelaren, den sunkiga pundaren och min personliga favorit, den härligt rubbade och sköna clownen. Välj din favorit och låt filminspelningen börja!

Detta är en annons:

Deathmatch, Elimination, Hunt och Revenge är de matchtyperna du har att välja på och då grunden är den samma, att det finns någon eller några du skall leta upp och döda, så måste du ändra din speltaktik från matchtyp till matchtyp för att lyckas.

Bloody Good Time bjuder på inget mindre än det vad titeln utlovar. Runt om på banan finner du rekvisita i form av diverse vapen, fällor och sprängämnen. Med andra ord allt som behövs för att göra en lyckad tagning. De olika scenerna för med sig olika uppdrag där du bland annat kan bli tilldelad specifika offer du skall leta upp och ha ihjäl, troféer du skall bära runt på så länge som möjligt eller smittsamma sjukdomar som du skall undvika.

Men det är inte enbart att plocka upp vapen och skjuta dina motspelare hur som helst. För att försvåra det hela lite så finns det vakter och säkerhetskameror utplacerade runt omkring och det gäller att de inte ser dig utföra dåden eller ens ser dig bära på ett vapen. Gör dem de gäller det att springa för allt vad tygen håller tills du är utom synhåll.

Efter ett tag lär du märka att din spelare börjar beklaga sig lite, röra sig långsammare och inte minst fisa vid tillsynes olämpliga tillfällen. Det är ingen tillfällighet. Med tiden kommer din spelare att bli trött, hungrig och känna behov av att lätta på trycket lite. Leta upp en säng eller soffa att slagga i, ta dig något att äta eller skynda dig till närmaste toalett för att tillfredsställa din spelares olika behov. Men se upp, de tillfällen då du har din uppmärksamhet på annat håll utgör perfekta möjligheter för dina motspelare att döda dig. Och skall du nu tvunget dö är det kanske att föredra att göra det på ett mer värdigt sätt än att sitta på muggen och uträtta sina behov...

Detta är en annons:

Bloody Good Time är lättspelat och du kommer snabbt in i hur du skall använda de olika föremålen och hur du skall anpassa din spelteknik efter banorna och din omgivning. Det går fort och ibland hinner du inte tänka, vilket gör spelet ganska fartfyllt och roligt. Ju fler spelare som är med desto livad blir spelupplevelsen.

Jag upplevde dock spelet som en aning enformigt lite väl ofta. Banorna är inte särskilt många och blir efter en stund en aning monotona och långtråkiga. Visserligen är de hyfsade till storlek och passar bra till denna typ av spel, men en större variation hade verkligen gjort underverk. Det finns även en del vapen du kan sikta med men siktet är väldigt känsligt och dessutom felvisande, så det stjälper mer än det hjälper.

Men anta för all del utmaningarna din galna och blodgiriga regissör kastar ditt håll, förnedra dina motspelare för att få extra stjärnpoäng och döda dina ‘kollegor' för berömmelse. Bloody Good Time är ändå rätt hygglig underhållning.

"Cut! That's a wrap."

Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
Bloody Good Time
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Skiftande uppdrag, roliga karaktärer, hyfsat utbud av vapen
-
Något enformigt emellanåt, få kulisser/banor, jobbigt sikte på vapnen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Bloody Good TimeScore

Bloody Good Time

RECENSION. Skrivet av Cristina Ekstrand Hansen

Med Bloody Good Time har utvecklarna Outerlight skapat ett underhållande äventyr med en morbid underliggande storyLoading next content