Svenska

AI - en stor del av våra liv

Skrivet av wwwHolmiz den 7 december 2022 kl 10:01

AI har kommit långt sedan den första riktiga AI-applikationen skapades 1952. AI har sedan dess utvecklats till att bli en väsentlig del av våra liv och vi har sett AI-tillämpningar inom områden som taligenkänning, maskininlärning, spel, bildigenkänning och mycket mer. AI har också använts för att lösa problem som tidigare var för svåra för människor, som att förutsäga väder eller att diagnostisera sjukdomar. AI-verktyg som Mojito ChatGPT är ett exempel på detta och fler AI-verktyg utvecklas hela tiden.

Mojito ChatGPT är ett unikt tjänst som låter dig skapa chattbotar som är baserade på den senaste forskningen inom artificiell intelligens. Det är ett AI-mässigt verktyg som hjälper användare att skapa samtal med AI-mässiga chattbotar som kan användas för att besvara frågor eller ge kundservice. Det låter användarna träna, testa och förbättra AI-mässiga chatbotar som är anpassade för att svara på frågor från människor.

Att AI kan nyttjas av vem som helst och hur som helst kan verka skrämmande. Stephen Hawking förutspådde ju att AI skulle leda till mänsklighetens undergång.

Nåja.

Själv nyttjade jag ChatGP för att få till detta inlägg...

Så, de två första styckena du läste ovan var faktiskt författad av just ChatGP. Jag bad helt enkelt ChatGP beskriva hur långt AI kommit idag. Därefter bad jag ChatGP förklara vad hen är för filur. Jo, jag använde inte ordet "filur", men du fattar nog.

Väldigt imponerande var att jag kunde skriva på ren svenska och få svaret på svenska. Visst kan man hitta lite lustigheter som "Mojito ChatGPT är ett unikt tjänst" där just "ett" inte är helt korrekt...

Nyfiken? Prova tjänsten här: https://openai.com/blog/chatgpt

...och visst är det imponerande med vad AI klarar idag (och lite skrämmande)?

HQ