Svenska
Pico 4 - VR för 429 Euros

Pico 4 - VR för 429 Euros

Skrivet av wwwHolmiz den 22 september 2022 kl 09:07

Om c:a 4 timmar då detta skrivs kommer kinesiska Pico 4 visas upp. Men som vanligt läckts det innan. För nyfnikna kan allt läsas här.

Om man kan vänta lite och vill se allt live: https://www.youtube.com/watch?v=rNsq6FPLlDI

Om läckan stämmer så är priset lägre än väntat och jag känner då direkt att jag nog måste, måste beställa. Villhöverfaktorn är stor hos mig.

Förhandsbeställningar ska gå att göra från imorgon. Ja, om nu läckan stämmer.

Igår hade jag och dottern ett kortare spelpass i Valheim. När jag satt där med min Rift S kunde jag inte undvika att tänka på hur spelet skulle kunna vara i 4K. Ja, till och med "4K-plus" som läckan nämner.

Jag tror att det kommer vara alldeles underbart... ahhhh.

 

EDIT

Har nu kikat igenom live-sändning lite sporadiskt då jag även var tvungen att arbeta lite...

Nåja.

Förhandsbeställningar ges förtur till de som idag har Pico 3 och vi andra dödliga får vänta tills någon gång i oktober. Det går att klicka på Buy now men än så går det inte att beställa.

Att ha ett trådlöst VR-headset har sina fördelar men man vill ju gärna komma åt utbudet på PCn. Pico 3 hade en liten tråd man kopplade in mellan headset och PC men för Pico 4 så ska det ske via WIFI. Låter ju fiffigt men ytterst lite info om just denna lösning finns det idag...

För övrigt måste priset anses väldigt aggressivt (billigare än väntat) samt så verkar det vara en liten smidig sak som även väger rätt lite om man jämför med kommande Quest Pro.

 

EDIT 2022-09-23

Pico4 ska först nu enbart vara en stand-alone-enhet. Det kommer inte nu finnas möjlighet till att komma åt Steams spelbibliotek. Synd. Väldigt synd och där tappade jag intresset.

Men. De kommer någon gång under 2023 släppa en WIFI-dongle för detta. Alltså samma lösning som Meta Quest Pro ska erbjuda.

HQ