Svenska
Blog
Jag skippar vaccin

Jag skippar vaccin

Skrivet av Petter den 28 juli 2021 kl 15:46

Jag blir säkert dumförklarad här, i omgångar. Och kanske är det rättvist, vad vet jag. I grunden är jag nog ofta ett riktigt pucko, men jag kommer att skippa Covid-vaccinering. Eller jag kommer att avvakta, rättare sagt. Jag har funderat och funderat under den gångna månaden men nu kommit fram till att jag helt enkelt avvaktar. Och jag tänkte bara för sakens skull dela med mig av anledningarna. För naturligtvis finns det orsaker till varför jag bestämt mig för att inte ta emot vaccinet.

Jag ska inte resa

För mig som inte tänkt resa de närmaste åren (åtminstone inte utomlands) känns det som om jag absolut kan vänta. Jag är fortfarande lite skraj för effekterna som detta vaccin kan föra med sig, även om jag absolut inte är någon konspiratorisk anti-vaccare och väljer därmed att vänta och se. Hade jag resor inplanerade ett tvingades resa mer i jobbet skulle det resonera annorlunda men med tanke på att jag varit på över 100 spelresor genom alla år och sett hela världen (i princip) känner jag verkligen noll sug, där. Även privat känner jag absolut noll sug att ge mig ombord på flygplan.

Jag vill inte ställa till det i kroppen

Jag lider fortfarande av Osteoporos, sjukdomen som gör att densiteten inuti skelettet försämras. Jag mår mycket, mycket, mycket bättre idag än för fyra år sedan och jag stävjer utväxlingen av denna benskörhets-diagnos genom att lyfta tungt på gymmet varje dag. Och det gör att jag mår kanonbra. Men det är något jag kommer att få kämpa med resten av livet och det kommer ju att mina mångåriga problem med ländryggsskadorna och min steloperation. Utöver detta har jag en kronisk inflammation i kroppen efter alla ryggproblem, som jag stävjer med antiinflammatorisk kost och träning samt hot/cold-terapi. Jag har en 3x3 cm stor cysta inuti hjärnan strax ovanför min vänstra tinning. Den är godartad men ställer ändå till det i skov, med huvudvärk och nedsatt syn på vänster öga och den ska ju plockas ut, på sikt. Och pågrund av alla dessa måndagsexemplars-relaterade skitsaker i min kropp vill jag inte panga in vaccinet, nu också. Jag vill inte ställa till det, eller riskera att må sämre över längre tid. Inte nu.

En smula skraj för effekterna

Ett pandemi-vaccin framtagits under extrem stress som enbart testats innan release av 30 000 människor och som till viss mån bara har villkorliga godkännanden från exempelvis läkemedelsverket, är såklart ingen som jag personligen slänger mig över. Jag kastar inte min blekfeta gubblekamen mot sprutorna, som det känns just nu. Visst, jag kanske är onödigt försiktig här, kanske rent utav tramsig och jag säger absolut inte att vaccinen är farliga, men jag väljer helt enkelt att avvakta.

Jag hade (eller har?) antikroppar

Under spril månad 2020 hade jag ont i halsen, snöt mig en hel del och hostade lite, men bara lite - i ungefär tre veckor. Efter detta testade jag mig för antikroppar, som jag då hade vilket rimligtvis innebär att jag då hade Corona, och knappt kände av det. Jag mår toppen idag, har mått toppen sen dess minus sabbat muskelfäste i ryggen då förstås, och kidzen mår toppen.

Med detta sagt råder jag ingen från att skippa vaccin, eller försöker skrämma någon med mina tankegångar. Att vaccinet rullats ut nu är såklart bra, och jag har ingenting mot vaccin i allmänhet, tvärtom. Men ja, så tänker jag kring vaccinet. Hur tänker du?

HQ