Svenska
Blog
Weiss goffar subs

Weiss goffar subs

Skrivet av Petter den 19 maj 2024 kl 16:47

Det finns inget land i världen som enligt mig gör godare middagsmackor än US of the A. Muerica. Gamla hederliga Förenta staterna. I lööööve it. Ätit fler enorma jättesubs där borta än vad jag borde vara villig att erkänna och när före detta stjärnkocken och numera en av Youtubes största matvloggare, Josh Weissman, nu äter sig igenom landet i jakten på den bästa mackan - Är jag naturligtvis en av de som kikar. Du borde göra detsamma. Go!

Hur gör du din favoritmiddagsmacka?

HQ
Mercedes AMG pudlar, tar tillbaka V8:an

Mercedes AMG pudlar, tar tillbaka V8:an

Skrivet av Petter den 19 maj 2024 kl 15:49

Ett av de absolut dummaste besluten inom bilundustrin som jag sett de senaste 20 åren är helt klart när Mercedes AMG meddelade att de pensionerar AMG V8:an och byter ut den mot en turbomatad fyra, istället. För hur mycket miljötänk det nu än fanns bakom det beslutet, är det ju i grunden inte många som kan tänka sig lägga mängder av pengar på an AMG som inte innehåller deras ikoniska V8. AMG är V8. Det bara är så. Om de nu skulle skala ned motorvolymen och antalet cylinder, borde de naturligtvis gjort som Fords, Ferrari och Lamborghini och nöjt sig med en dubbelturbo-V6:a i de nya modellerna, men icke. Och nu har det straffat sig. Merca meddelar att den fyrcylindriga AMG-modellen CLE63 i princip inte sålt något, alls. Zero. Så nu stoppar de tillbaka V8:an, igen. 😂 Go!

HQ
Remembering Johnny Craviotto

Remembering Johnny Craviotto

Skrivet av Petter den 19 maj 2024 kl 15:37

Craviotto är trummornas finest. Trummornas Rolls-Royce, de där monstruöst äckelpäckel-snordyra, helt handbyggda konstverken till instrument som endast ett fåtal lyckliga rackare har möjlighet att lägga vantarna på varje år. Jag äger en av deras virvlar och även om jag föredrar andra trummor rent tonalt, är den såklart hysteriskt välbyggd, och tjusigt klassisk. Grundaren John Craviotto är idag död och nu har hans gamla kollegor satt ihop en superfin dokumentär om födelsen av varumärket. Go!

Yasuke var en slav! Yasuke var en samuraj!

Yasuke var en slav! Yasuke var en samuraj!

Skrivet av Petter den 19 maj 2024 kl 11:36

Diskussionerna kring huvudpersonen i kommande Assassin's Creed: Shadows har blossat upp och pågått nu i fyra dygn sedan spelet utannonserades och det finns många som verkar griniga över att Ubisofts Japan-Assassin's Creed kommer att husera en afroamerikansk huvudperson. Många skriker "bojkott", av vad jag kan se medan andra pekar på en bunt japanska gamers som också är besvikna. Hur ser jag på detta? Enkelt: Get over it. Den svarta slaven Yasuke blev ju enligt de mest framstående historikerna samuraj där för drygt 500 år sen och att Ubisoft vill belysa och djupdyka i det ser jag noll bekymmer i. Särskilt när den andra huvudkaraktären är japanska. Välj henne istället, om du nu absolut inte vill spela som Yasuke.

För mig är det roligare med den enda svarta samurajen genom historien (superunikt) än med en fiktiv japansk karaktär som saknar den typen av historia som faktiskt finns när det gäller Yasuke. Att han har "fel" hudfärg enligt vissa ser jag som rent trams. Det är ett spel, för guds skull. I Valhalla hette den manliga huvudpersonen Eivor. Det är betydligt värre isåfall, om vi ska hårddra det. 😂

Usyk klubbade Fury

Usyk klubbade Fury

Skrivet av Petter den 19 maj 2024 kl 11:20

Schmäkk! Han var kanske två sekunder från att somna där i nionde ronden och även om Tyson Fury hade ett par riktigt fina ronder där han höll avstånd och träffade riktigt bra med sina ilkvicka uppercuts när Usyk väl klev in, var det den gode Alexander som vann, på domslut, vilket inte var mer än rätt. Han vsr den bättre fightern inatt och den obesegrade Tyson blev såklart av med sina bälten. Bra match. Bra boxning.