Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Redogörelse för en helt vanlig sjukdag.

Det började med lite symptom igår och idag har jag varit helt utslagen. Så, i brist på annat att skriva om tänkte jag redogöra lite för hur en sjukdag kan se ut. 

Jag vaknade, sent, efter en relativt jobbig natt. Jag startade med att se dom två första avsnitten av Willows som kom på Disney+. Jag var sedan sugen på att spela något men ingen energi fanns, men behövde sysselsätga mig så det blev Lego Jurassic World som jag ännu inte klarat. Jag startade även Cozy Grove en sväng som jag brukar spela någon halvtimme per dag. Jag hann även slänga upp en blogg om Spielberg's bästa filmer. 

Brorsan fixade mat, det blev nudlar med kokosmjölk och kyckling (paneng) Det var gott, och jag åt ganska mycket vilket var ett bra tecken. Jag kikade lite på Youtube, ställde även ut en kontroll som dök upp i posten i bokhyllan och organiserade om lite där. Sedan slocknade jag, som en klubbsd säl. Sov i drygt 3 timmar. Vaknade, ringde flickvännen och önskade godnatt. Spelade lite mer Lego Jurassic World innan jag startade Sea of Solitude som jag varit sugen på att spana in ett tag, spelade det någon timme, värmde lite potatisbullar i Airfryern, åt det nedan jag kikade på Youtube och spelade sedan lite till. Eftersom jag sovit under dagen tänkte jag kika lite NHL-hockey inatt och då brukar jag surfa runt lite på telefonen, så blir det förmodligen även ikväll. 

Ja, ingen särskilt produktiv eller kreativ dag men om energi finns imorgon blir det städning av kök, för det behövs. 

HQ
Steven Spielbergs bästa filmer.

Steven Spielbergs bästa filmer.

Han har ju alltid varit lite av en husgud härhemma. Den mysiga farbrodern som gett mig och många andra så otroligt mycket underhållning. En av vår tids mest framgångsrika regissörer, utan tvekan, så här är min topp 5 över Spielberg's filmer. 

 

5. Jaws

Plats fem var svår. För jag gillar ju såklart Schindlers List även om jag kanske tycker den är viktigare än suverän (dock väldigt, väldigt bra.) Så platsen får gå till fisken som vill äta allt och alla och personerna som behöver en större båt. Effektiv och stundtals rätt läskig och på många vis filmen som på allvar introducerade Spielberg som en regissör att räkna med.

 

4. Indiana Jones-triliogin

Jag fuskar lite här och smälter ihop dom tre första Indy-filmerna till ett långt äventyr. Spielberg, Lucas och Ford i toppform och ja, del fyra är inte medräknad i sammanhanget med flit. Härligt spännande matineäventyr med massor av charm och humor. 

 

3. E.T

Inte bara en favorit från barndomen utan också en film som följt mig vidare till vuxen ålder. Det är  snudd till smäktande gulligt ibland, men det finns en charm och en matine-känsla i berättelsen om den lilla utomjordingen som vill hem, som jag bara älskar. Och såklart med briljant musik, som vanligt, av John Williams. 

 

2. Saving Private Ryan

Det finns andra krigsfilmer som många håller högre, men för mig har sökandet efter Matt Damon alltid varit speciell sedan jag satt där med ögon stora som tefat och såg landstigningen i Normandie för första gången. En omskakande och briljant skildring av krigets fasor. 

 

1. Jurassic Park

Spielbergs lekfullhet och fantasi blandas i en perfekt mix med fantastisk regi, banbrytande effekter och en story lika underhållande som effektiv. Det är kanske inte djupt eller tänkvärt, men det är episkt, spännande och fantastiskt och ibland är det allt vi behöver ha från en film.

 

Vilka är dina personliga favoriter av Spielberg?

Demon Slayer (Anime)

Demon Slayer (Anime)

Det här med att se på Anime är en väldigt periodvis sak för undertecknad. Jag kan ha perioder där jag slukar verkligen hur mycket som helst, sedan går det månader utan att jag ser något. Jag gillar ju verkligen Anime, men ibland lutar jag mer åt "otecknat", vill ha skådespelarprestationerna och den där känslan son live-action ändå ger. Men som sagt, ibland så blir Anime nästan allting jag slukar under en period. 

Jag är dock ganska inkonsekvent av mig när det kommer till att se saker, oavsett vad det är. Om det är något efterlängtat och en hel säsong, ja då blir det ofta Binge-watch och jag har sett färdigt det på en kväll, eller två. Dom flesta serier runt tio avsnitt brukar avverkas fort, ofta i två etapper om fem var. Ibland med en dags paus emellan, men oftast inte. 

Gällande Anime finns det ju oftast så himla många episoder. Så när jag började se Demon Slayer såg jag 6 avsnitt efter varandra. Jag gillade det, mycket, men så kom annat emellan och jag glömde bort det lite, men idag har jag varit rätt trött och oinspirerad, med en hälsa som krånglar så jag beslutade mig för att bädda ner mig i sängen. Brorsan, som bor granne, fick fixa mat och mitt i all den här orkeslösa utmattningen försökte jag spela lite Xbox, det fungerade i en timme cirka. Sedan kom jag på att Demon Slayer var ju underhållande och jag borde fortsätta. Nu har jag sett tre avsnitt och det är ju faktiskt en väldigt underhållande serie, snudd på briljant faktiskt. Jag har blivit hooked, och t.om spanat in två figurer till nördhyllorna, för det är en sådan där märklig grej med mig. När jag tycker om något lite extra vill jag gärna ha någon pryl eller så från serien. Så, två figurer som släpps i december står på inköpslistan. 

Nu ska jag greja lite i hemmet för fick lite energi, sedan blir det åtminstone en två-tre avsnitt till. Och jag lär fortsätta imorgon med att kika. 

Jag hoppas jag har rätt om Mario-filmen.

Jag hoppas jag har rätt om Mario-filmen.

Visst, Chris Pratts stämma var inte det ultimata beviset på att Nintendo och Illuminations kommande Mario-film kommer vara fantastiskt. Men allting annat som visades upp var det. Designen såg fantastisk ut, Jack Black som Bowser lät fantastisk och jag tror och hoppas det finns en värme och charm i rörmokarens animerade äventyr som kommer göra filmen speciell. 

Det klassiska "vi får väl vänta och se" kommer ju gälla hela vägen fram till premiär, såklart, för oavsett vad trailers kommer visa så kommer det ju vara omöjligt att veta exakt hur bra det blir. 

Samtidigt tror jag Miyamoto övervakat det här rätt noga, jag tror Nintendo gjort det med, jag tror Illumination inte vill slarva bort denna chans. Många kommer ju gå att se den, ändå, oavsett, liksom. Men hur många kommer hänga mycket på hur den blir mottagen. För det är ju så det fungerar ofta. Om det finns en publik som först tar reda på hur bra det är, så kommer ju dom där tveksamma enbart gå och kika på den om dom flesta som gör det säger att den är bra. 

Så, mina förhoppningar på att detta blir ett underhållande Mario-äventyr är redan där, och klockan 23.00 idag tisdag får vi trailer nummer 2 och jag tror vi kommer få se (och höra) en viss prinsessa i den med tanke på denna poster man nyss postat. 

Vad är dina förhoppningar oxh förväntningar kring den kommande Mario-filmen?

Recension nummer 2.

Recension nummer 2.

Sen första veckan här på Gamereactor har inneburit två stycken recensionsuppdrag och nu är text nummer 2 uppe. Det känns enormt skoj att se sina texter där, bland recensioner och jag hoppas såklart du vill läsa!

Figment och Soccer Story är dom två spel jag då recenserat, och jag ser redan fram emot kommande uppgifter. I övrigt ska måndagen ägnas åt att författare uppföljaren samt samma bokhyllor och Tv-bänk. Jag tror jag startar med det sistnämnda faktiskt medan jag har lite energi!

Önskar alla en trevlig vecka och TACK för att ni läser.