Svenska
Blog
Smultronstället, Bruket i Wiared

Smultronstället, Bruket i Wiared

Lördagen spenderades på Bruket i Wiared, strax utanför Borås. I somras hamnade jag här med några goda vänner och jag blev helt förälskad. Bruket är en fin mix av inredning och fika och mat på ett och samma ställe. Det man slås av när man går in genom grindarna och sätter foten på gårdsplanen är att allt man ser runt sig är noga utvalt och smyckat av en person med en genuin och vacker smak. Allt är så smakfullt och fint och det väcker ett ha-begär i bröstet på en. Det fina med stället är också att allt du ser går att köpa, precis allt från möbler till krukorna som pryder i fönstren. Allt i caféet bakas på plats i deras eget bageri och det smakar ljuvligt. Denna helg har det varit skördemarknad och vi möttes av ljuvliga dofter redan på parkeringen.

Majskolvar grillades över öppen eld och penslades med smör och pudrades med parmesanost. Högrevsburgare smashades på grillar och luktade som de härliga sommarkvällarna som nu är förbi. Minipannkakor gräddades och dekorerades med färska bär och grädde till de minsta och doften av nybakat surdegsbröd och bullar fick oss att vädra i luften likt blodhundar. Vin och öl flödade medans man strosades emellan de vackra borden där höstens skörd dignade av läckerheter. Färska korvar från Neapel, nyslungad honung  från Rännagården i Vedum och vacker konst från Anna Karolina.

Vi mumsade våfflor från Våffleriet som vann SM i Foodtrucks och jag avslutade dagen med en satans god Pulled Pork Burgare från Lillys Rolling kitchen. En helt perfekt dag. Har ni vägarna förbi får ni absolut inte missa denna pärla här i Västergötland. Detta är en gömd liten juvel som annars är lätt att missa. Är väl inte den billigaste fikan man kommer njuta av, men en av de godaste och mysigaste. Nu längtar jag bara efter deras julmarknad i november! Kan tänka mig denna plats i härlig vit skrud doftande av kanel, glögg och varm choklad.

Har du en gömd juvel att dela med dig av?

HQ