Svenska
Blog
De 10 läbbigaste ögonblicken i Resident Evil (6)

De 10 läbbigaste ögonblicken i Resident Evil (6)

Det har varit lite semesteruppehåll här på bloggen då skrivandet har fått läggas åt sidan och Majsan fått bli 50 nyanser av rosa och haft lite sand mellan skinkor och tår så som sig bör när man firar semester. Men nu börjar verkligheten knacka på dörren igen och det är dags att ta tag i livet igen så jag tänkte fortsätta där jag slutade. Nämligen med min lista över de 10 mest Läskiga ögonblicken i Resident Evil och vi har nu kommit till nummer sex på min lista. Då kör vi igång!

6. Lisa Trevor ( Resident Evil Remake på GameCube)

Alla kanske inte kommer ihåg denna fagra mö som skrämde mig halvt från vettet vid första mötet, men det är för att hon bara var med i remaken på Resident Evil som släpptes på Gamecuben. I de filmatiserade Resident Evil-filmerna med Milla Jovovich i spetsen som den virussmittade Alice visas viruset på sin sexiga och bästa sida. En kvinna med superkrafter, med en styrka över det vanliga och en blick som kan förgöra dig på ett nafs klädd i sexigt läder och skyhöga klackar. Lisa Trevor är den totala motsatsen till allt det där. Virusets mutation hos henne har tagit fram något helt annat än skönhet. Ohyggligt förvrängd i hela sin kropp och ansiktet. Eller rättare sagt det man ser av hennes ansikte. För Lisa har nämligen gjort en slags Hannibal Lectermask av sina offers hud som täcker hennes egen nuna. Och som om inte det vore läskigt nog så är hon puckelryggad med en gigantisk tumör med ett allseende öga på ryggen.

Om vi säger så är Lisa Trevor ingen man vill stöta på i mörkret när man är ensam. Och självklart är det precis vad du gör. Ensam i en vedervärdig creepy stuga. En satans mörk stuga. Som vanligt har du stunden innan hittat en avgörande pryl, för RE är mästare på att sätta igång med jävelskap varje gång man känner lite glädje över att man hittat något man letat efter och äntligen ska komma vidare i spelet. Denna gång var det en grön vev som startade eländet. Chris blir nerslagen i stugan och vaknar upp en stund senare och stirrar in i ögonen på snyggingen med fläskmasken på nyllet och som har händerna i någon slags medeltida handfängelse vilket hon utnyttjar som vapen i den kommande lilla bossfighten med henne. Och är det något som stressar skiten av fegisen Majsan så är det bossfights. Då ringer min springklocka och all reson och vett flyger ut genom fönstret och jag rusar bara runt på måfå. Det värsta med denna fight var att det inte fanns någonstans att springa vilket stressade på mig ännu mer. Trånga utrymmen är ju värsta tänkbara scenario för min springtaktik.

Det var en trång övermöblerad tantstuga som tagen ur nån skräckfilm och självklart hade jag en kärring som var mäkta arg på mig i hasorna som rörde sig som en orangutang på speed och jag var bananen hon ville mosa. Kan ju säga att det var mycket skrik och pauser under denna fight, och nog en hel del kolasås. Efter många om och men stöp Rysliga-Lisa efter några välplanerade hagelbrakarskott i skallen. Eller välplanerade är väl att ta i, mer darriga skott som träffade av ren röta och tur var väl det för jag gjorde av med nästan alla skott jag hade på att oavsiktligt döda väggarna i stugan.

När hon låg kvar där på golvet död pustade jag ut och kände mig fruktansvärt kaxig en stund…..Tills jag stötte på fanskapet en gång till….. Och sedan en tredje gång på andra ställen senare i spelet. Varje gång höll jag på att göra i byxan och funderade på att stänga av spelet för gott. Och det värsta med detta var ju att jag kört spelet en gång innan till Playstation så jag visste ju vad som väntade mig. Trodde jag tills de där slugna spelutvecklarna på Capcom flinande stoppade in både Crimson Heads och ljuvliga Lisa ”Läderfacet” Trevor och gav mig en överraskning jag sent skulle glömma i deras remake på Nintendos konsol Gamecube.

Nu börjar vi närma oss slutet på listan, bara fyra kvar!

Spelade du Resident Evil på Gamecuben och fick äran att stöta på vår skönhet Lisa?

HQ