Svenska
Blog
Valheim Hearth & Home - Vikingaresan fortsätter

Valheim Hearth & Home - Vikingaresan fortsätter

Rikedomarna växer i takt med erövringarna, världen bävar under Ragnar Storpungs skarpa yxa och ingen kan stoppa hans enträgna framfart. Troféer tagna från fallna fiender och byten dekorerar hemmets alla hörn och guldmynten i skattkistan svämmar över. Livet som viking är trots allt ganska bra. Ja mitt eviga Valheim-spelande fortsätter alltjämt och Hearth & Home växer i mina ögon i takt med att landen och haven utforskas. Rakt igenom strålande och har absolut ingen kritik mot det än så länge.

De senaste dygnens stora framsteg är all nybruten koppar som gjort att jag äntligen kunnat byta ut min trollhuds-pansar mot skinande en metallrustning och dessutom möjliggjort att Ragnar kan segla fritt på de böljande haven. Har börjat drömma så smått om en andra bas, helst på en relativt liten ö som jag helt skulle kunna terraforma och bygga om till ett vikingafort. Sen börjar det eventuellt så smått bli dags att ta sig ann träskmarkerna med alla de ohyggligheter som väntar där. Ve och fasa.

Hoppas vid Oden att jag kan lokalisera handelsmannen också för att sätta sprätt på lite av alla de rikedomar som samlats på hög. Ett Megingjord-bälte för att kunna bära på mer godsaker, fiskespö och annat krimskrams. Synd bara att den rackaren är en ljusskygg spelevink och under mina nu trehundra speltimmar i Valheim har jag nog aldrig varit med om att det någon gång varit speciellt lätt att leta upp honom. Men skam den som ger sig, och Ragnar Storpung är en envis jäkel. En skäggig herre med äventyr i blodet. Någon mer här som spelar Valheim för fulla muggar?

HQ