Svenska
Blog
Blind Guardian: The God Machine

Blind Guardian: The God Machine

Skrivet av Majestix den 3 september 2022 kl 00:39

!! Jag hade skrivit en lång, otroligt vacker recension där jag blottade mitt hjärta och själ, men ack och ve bestämde sig Gamereactor för att logga ut mig när den skulle publiceras. Så med mitt självförtroende i spillror gör jag ett nytt försök med en mycket kortare text. !!

 

Supertyska saganomringen-rockarna Blind Guardian släppte sin nya skiva idag, och efter att lyssnat så ville jag dela med mig om mina tankar kring The God Machine.

Det här är en väldigt maffig och "episk" skiva, full av blixtsnabbt gitarr- och trumspel, och helgalna symfoniska refränger med körer överdubbade tvåhundra gånger. Det märks tydligt att skivan, utöver att kännas rätt proggig och varje låt som en egen berättelse, drar inspiration från deras tidigare, mycket mer speed metal-inriktade sound, vilket är välkomnat för balansen är fenomenal.

51 minuter är en perfekt längd då tempot är så högt, men låtar som "Life Beyond the Spheres" som bryter upp intensiteten i mitten och balladen "Let It Be No More" är välkomna inslag i en skiva som annars är snabb och vass som blixten.

Det märks att låtarna designats för att passa frontman Hansi Kürchs röst, då han inte är lika förmögen att göra sitt ikoniska skyhöga alvtjutande längre, men det är inte alls ett minus, utan snarare ett plus då han låter precis hur bra som helst.

Överlag är The God Machine en fruktansvärt stabil platta, som klart och tydligt visar upp att ingen Blind Guardian-platta är sig lik, och att varje projekt är ett nytt spännande experiment som nästan alltid lyckas.

 

Betyg: 9/10

Bästa låtar: Damnation, Life Beyond the Spheres

HQ