Svenska
Blog
Chrono Cross!

Chrono Cross!

Skrivet av Majestix den 8 april 2022 kl 13:56

Efter över tjugo år är det äntligen dags. Den mystiska uppföljaren till Chrono Trigger har äntligen släppts på riktigt i Europa.

Som jag längtat! Jag minns hur jag för en väldans massa år sedan försökte emulera spelet, vilket gick bra, men jag brydde mig inte om att lära mig striderna, så jag blev mördad, tillbakakastad någon timme och gav upp.

Chrono Cross är ett kontroversiellt spel, för redan är det släpptes var folk oense. Många var arga att det inte var Chrono Trigger 2, andra var arga över att det bara släpptes i USA och Japan. Jag var för liten för att fatta sånt då, och spelade Final Fantasy på en kompis storebrors playstation och hade kul ändå, men man har alltid haft de där bilderna på sandstränderna och korallreven Chrono Cross är känt för i bakhuvudet.

Nu har remastern/porten äntligen släppts och jag dundrade hem Switchversionen innan jag knappt hunnit öppnat ögonen, och efter att ha spelat cirkus fem-sex timmar undergårdagen så är jag helt såld.

Det känns precis som jag hoppades att det skulle göra. Jag har lyssnat på den otroliga musiken signerad Yasunori Mitsuda fyrtiotusen miljarder timmar innan, men att äntligen få höra den in-game är något extra. Spelet är känt (eller ökänt) för att ha över 40 rekryterbara party members (och man kan inte få alla på en genomspelning) och jag älskar att gå omkring och upptäcka små scener, och därefter få en ny kompanjon på mina äventyr.

Det osar verkligen kulmen av RPGn från en svunnen tid, där allt var lite oskyldigare, men allvarligare på samma gång. Det börjar direkt, och äventyrsusten är fenomenal.

Jag kan knappt vänta på att få se vad som komma skall under resans gång.

HQ