Svenska
Blog
Jag tog vaccinet och är redo för matporr igen

Jag tog vaccinet och är redo för matporr igen

Tog vaccinet, första sprutan. Moderna. Låg däckad i ett dygn. Nu, dagen efter har jag rejält ont i armen, svårt att lyfta den över huvudet. Lätt yr och febrig. Det är dock inget jag är överraskad över då de upplyste mig om att det är vanligt samt att jag har hört det från andra. Trodde dock inte att det skulle slå riktigt så hårt.

För mig är det självklart av många anledningar. Dels för att förhoppningsvis kunna stävja den här skiten en gång för alla. Sedan har jag flertalet människor i riskgrupp i min närhet, både gamla släktingar och vänner med sjukdomar. Dessutom kräver jobbet att jag skall kunna resa. Mitt mer egoistiska skäl är att av mina stora intressen i livet är just resor och i synnerhet matresor så det vill jag gärna kunna uppleva igen, vilket väl är rimligt att kunna göra på riktigt nästa år tänker jag. I år utses årets bästa restaurang i Antwerpen, Belgien den 5:e oktober och det skall bli spännande att se var utmärkelsen hamnar den här gången. 

Förra året blev det av naturliga skäl inget evenemang då restaurangbranschen var mer eller mindre stendöd så senast World's 50 Best gick av stapeln var 2019 och då var det Mirazur i Menton, Frankrike som gick vinnande ur striden. Jag bokade direkt, åkte dit redan följande månad och var självklart imponerad, man får inte tre stjärnor i Michelinguiden och blir utsedd till nummer ett i världen om man är medioker men jag ramlade inte heller av stolen. Framför allt var det förrätterna som inte rev ner några applåder direkt. Jag reser inte till världens bästa restaurang för att äta zucchini i consommé hur mycket unik touch det än är på rätten och hur estetiskt tilltalande den nu må vara. Nej, det bästa stället jag har ätit på är fortfarande Alinea i Chicago för elva år sedan. Gastronomisk erotik i sin renaste form. 

 

Vad längtar du efter att kunna göra igen som vaccinerad? 

HQ