Svenska
Blog

Andor har börjat otroligt bra

Skrivet av Jonas den 26 september 2022 kl 03:27

Som jag skrev i min blogg förra veckan hade jag otroligt höga förväntningar på den ny Star Wars-serien Andor. Och det är lätt för mig att motivera varför. Jag gillar karaktären (dels genom Rogue One och dels genom serietidningarna), jag älskar Rogue One, jag tycker eran är den bästa i Star Wars-sammanhang och jag tycker den första trailer lovade gott (fler ville jag ej se av spoiler-skäl). 

Nu har jag betat av de tre första avsnitten på Dinsey+, och jodå! Detta är faktiskt helt fenomenalt lovande, tackar som frågar. Vi snackar en mer vuxen serie som tuffar på långsamt framåt utan att försöka tillfredsställa dagens korta toleransnivå för saker som inte går i maxfart. Lite lagom grovt tillyxat och ofta en smula rått, introduceras vi för karaktären, utan att få veta vad han har för ursprung eller motiv - eller för den delen vilka hans vänner är.

Och detta gäller heller inte bara Casian Andor, utan även övriga får samma behandling. Vi utsätts aldrig för viktiga personer som slungas in i mixen, varpå det övertydligt illustreras hur vi ska känna inför denne. 

Kort sagt, det här lovar oerhört gott. Nu har jag dock bara sett tre avsnitt av de tolv som är planerade första säsongen, och det finns ännu gott om tid att båda sänka och höja mitt intryck. Men tills vidare kunde jag inte vara mer nöjd.

Andor har börjat otroligt bra

Andor regerar! Vad tycker du själv?

HQ