Svenska
Blog

På jakt efter en elbil

Skrivet av Jonas den 21 september 2021 kl 03:04

Jag och tanten går lätt i bilbytartankar. Vi gillar inte att meka och vill gärna att allt bara ska fungera. Idag är var tredje nyreggad bil i Sverige en elkärra och tendensen är att det ökar, och jag tror faktiskt att det blir en elbil för oss. En ny sådan eftersom äldre elbilar tyvärr tenderar att vara för primitiva, samt att vi ju får miljöbonus för nyköp.

Helst hade jag velat ha en Tesla, men det är inte riktigt vad vi vill ha med tanke på hundburar och dragkrok (viktigt), och istället har vi senaste veckorna kört en rad olika alternativ. Bäst hittills har Audi Q4 Etron varit, men de har tyvärr leveransproblem av krokar i ett år framöver och för oss är det en total dealbreaker eftersom vi även har häst.

Volkswagen ID.4 var fin men så gräsligt plastig invändigt kompletterat med sega menyer att den tyvärr gick bort. Istället känns det allt mer som att det blir en Skoda Enyaq. Skitfin invändigt, trevlig komfort + att köra och en räckvidd på 50 mil samt bra pris. Ännu har jag dock inte hunnit testa det Hyundai och Kia har att erbjuda, hybrider är jag ointresserad av, men förhoppningsvis kan jag titulera mig elbilsägare inom en snar framtid.

Tänker att ungefär halva lånekostanden motsvarar vad vi tankar för per månad idag, och kombinerat med miljöbilsbidrag och klart lägre servicekostnader (fri service första tre åren och inga oljebyten och liknande), känns det som att det aldrig funnits ett bättre tillfälle för oss att skaffa en helt ny kärra som dessutom drivs av el.

På jakt efter en elbil

Vad är dina tankar om elbilar och bilköp idag?

HQ