Svenska

Norrländsk fotboll är i kris

Skrivet av honom den 20 maj 2024 kl 01:09

Vi norrländare är riktigt bra på att producera talang inom sport. Fotboll, basket, ishockey osv.

 

Därför är det så tråkigt att se lag som Gefle, Östersund och Sundsvall ha det svårt i Superettan.

 

Framförallt Giffarna. Det lag som "öppnade Norrlands fönstret" har förmodligen aldrig varit i sämre form. Trots att man sålt spelare och tagit in ny talang ligger man återigen i botten av Superettan. Vem är skyldig? Douglas Jacobsen.

 

Vi pratar trots allt om en ung spoling som hade sin främsta merit i Division 1(alltså kom igen) med Sollentuna. Hur logiskt är det egentligen att ta in en tränare med knappt någon erfarenhet i elitfotboll?

 

Nu får man hoppas att de förr eller senare ger Jacobsen sparken, en riktig svidande sådan och låter Gif-ässet Cedergren ta över. Han har åtminstone vett.

HQ
HQ
CKY innan CKY

CKY innan CKY

Skrivet av honom den 7 maj 2024 kl 23:11

Jag har väl under en längre tid haft ett småberoende av det mesta rörande CKY(campkillyourself). Bandet, de knäppa stuntklippen med samma namn samt diverse projekt gjorda av snubbarna.

När jag hade kollat in en liten dokumentär av Bam Margera om CKY nämnde dem ett av deras första riktiga band "Foreign Objects", namnet och albumomslagen luktar 90-tal som bara den.

Det är ju låååångt ifrån lika finslipat som CKY och man har hör att grabbarna fortfarande letar efter deras egna signatur. Men sen så lyssnade jag på dängan "Far Cry Behind". Deron rockar sönder sin gura och Jess smattrar trummorna så mycket som det går. Fenomenalt!

Kingdom Hearts 1...över tjugo år gammalt och känns som tjugo år äldre

Kingdom Hearts 1...över tjugo år gammalt och känns som tjugo år äldre

Skrivet av honom den 5 maj 2024 kl 22:05

Det är ju en smula lustigt. Ett spel som samlade dam i flera år och som man sedan plockade upp. Tja..man har ju rätt tråkigt när man är sjukskriven(bruten underarm).

Jag kan verkligen ingenting om Final Fantasy. Det enda jag vet är att ett par karaktärer som medverkade i den spelserien dyker upp i det här spelet. Som tur är fokuserar spelet till stor del på Disney...nästan lite för mycket.

När jag spelar igenom varje nivå känns det mer som att jag kör ett demo till diverse spel från Disney Interactive. Jag är ju uppväxt med deras spel, men de var ambitiösa och minnesvärda. Kingdom Hearts 1 är verkligen inte det.

Kontrollen och kameran är det folket vanligtvis kritiserar då det gäller ettan, men det gjorde mig sällan större besvär. Visst, möjligen Clayton när vår huvudkaraktär är som klenast. Nej, för min del är nivåerna ej minnesvärda. Varför har de exempelvis valt att utspela nivån med Pinocchio, en av Disneys mest hyllade filmer, inuti Monstro...? Eller att göra Ariels värld så liten? Inte heller bättre blir det när Peter Pans, eller mer Kapten Kroks värld, utspelar sig enbart på skeppet.

Sedan känns spelet rätt så kort för att vara av typen rollspel. Om man bortser från tiden det tar att samla alla vapen och kistor kan du nog lätt klara det under en dag.

Så nej, Kingdom Hearts... fortfarande en medelmåtta.