Svenska
Blog

Spelar just nu Guardians of the Galaxy

Och det är ju förbaskat bra!

Jag köpte det när jag läst lovord i alla hörn av de spelmedier jag besöker från forumiter och det för tillfället var på någon rea som var tillräckligt lockande för ett köp. Sen fick det ligga i hyllan och gotta till sig ett par månader men nu har jag de senaste 2 veckorna spelat det så ofta tillfälle getts att jag befinner mig strax innan slutstriden.

Jag minns det ljumna mottagandet som Avengers fick för 2 år sen och troligen är det på grund av det spelet som Guardians anses ha "floppat", samt vad jag förstått Square Enix skyhöga förväntningar på försäljningssiffror. Guardians är ett riktigt bra spel. Det kanske inte gör något man inte sett förut sett till utvecklandet av spelemdiet men spelets styrka ligger inte i den redan knivskarpa grafiken utan i relationen mellan karaktärerna och deras dialoger. 

Få spel idag är så roliga som Guardians är när man låter karaktärerna i truppen prata med varandra mellan skjutandet av fiender. Springer man iväg för att loota resurser kan man räkna med att någon i teamet kommer ifrågasätta vart man tog vägen och sen med dryg ton "välkomna" en tillbaka när man återgår till den raka vägen framåt. Det sätter en rolig prägel på spelet som jag i varje fall inte upplever så ofta i de andra spelen jag brukar spela. Under spelets gång får man även se karaktärerna utvecklas och känslorna det frambringar är oerhört välkomponerat. Storyn karaktärerna emellan är bättre i det här spelet än vad det varit i någon Marvelfilm på länge.

Jag hoppas innerligt på en uppföjare för även om jag inte riktigt är färdig med storyn än har det här spelet redan vunnit mig som ett fan. Och då har jag varit trött på allt med en Marvel-stämpel sedan länge.

Spelar just nu Guardians of the Galaxy

Det här spelet får behålla en säker plats i min spelhylla!

HQ