Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Don't sleep on ... Windjammers 2

This post is tagged as: Arkad, Xbox Series X, Xbox Game Pass

En av årets bästa överraskningar är en uppföljare till spel som lanserades 1994 och som jag tidigare aldrig hade hört talas om. Spelet heter Windjammers 2 och har sitt ursprung i arkadvärlden - närmaste bestämt Neo Geo - och går ut på att svinga en frisbee över en spelplan och få den att passera motståndarens mål utan att denne lyckas blockera den.

Premissen är simpel, spelreglerna likaså; 15p per set och bäst av 3 för att avancera. Det som avgör matcherna är spelarens förmåga att bemästra kontrollerna, att utnyttja de olika karaktärernas egenskaper och att anpassa sitt spel utifrån spelplanens dynamik.

Utvecklarna Dotemu har lyckats förvalta 90-talskänslan oerhört väl. Den genomsyrar grafiken som utmärker sig i sina sprakande färger, det breda galleriet av coola karaktärer och inte minst musiken. Jag har spelat otaliga timmar och tycker det år ett mycket passande spel för kortare sessioner. 

Finns på Xbox Game Pass, PlayStation och Switch. 

HQ