Svenska
Blog

48 veckors utvärdering av Microsoft Rewards

Microsoft Rewards är ett belöningssystem som tillåter användare att tjäna poäng genom att utföra olika typer av aktiviteter. Dessa poäng kan därefter lösas in mot olika typer av belöningar så som presentkort till Microsoft Store, Game Pass eller donationer. Aktiviteterna kan se olika ut; vissa ställer inte särskilt höga krav på motprestation medan andra är mer tidsslukande och omfattande. Gemensamt för sistnämnda är att de uppmanar användaren till att testa nya spel.

Det finns en dedikerad Microsoft Rewards-app innehållande olika typer av "punch cards" - kort innehållande aktiviteter som aktiveras genom att trycka på dom. Varje vecka uppdateras en "Veckans Reward-set" innehållande tre enkla utmaningar som ger 100 poäng, men som vars tionde vecka utvecklas till 2500 poäng. Denna aktivitet har sällskap av "Veckans skatt" som ger 100 poäng enbart genom att trycka på den. Genom att söka med Bing dagligen kan man uppnå 162 poäng och låser man även upp en achievement får man ytterligare 50.

I Game Pass finns det tre olika typer av aktiviteter som är dags-, vecko- och månadsbaserade. De dagliga aktiviteterna handlar i regel om att spela valfritt spel på Xbox, vilket uppdateras varje dag och ger 3 krediter. De veckobaserade aktiviteterna handlar om att låsa upp achievements eller spela en viss mängd spel under en veckas period, de brukar ge fler krediter. De månadsbaserade aktiviteterna utgår från att klara utmaningar i olika spel och kan ge upp till 75-100 krediter.

Jag började investera tid i Microsoft Rewards för 48 veckor sedan med det långsiktiga målet att i framtiden kunna köpa nästa Xbox-konsol billigare. På daglig basis gör jag Bing-sökningarna på vägen till jobbet, låser upp en enkel achievement när jag kommer hem och utför resterande uppgifter i en takt som varken äventyrar samliv eller välbefinnande.

På 48 veckors tid har jag skrapat ihop lite över 70 000 poäng och igår löste jag in dessa mot presentkort på totalt 570 kr. Jag lär få ihop ytterligare 30 kr inom fyra veckor, vilket blir drygt 600 kr per år. Inga jättestora summor, men en tämligen bra avkastning som lär reducera priset för framtidens Xbox avsevärt.

Använder du Microsoft Rewards?

HQ