Svenska
Blog

Det är dags att återvända till gymmet

För 2,5 år sedan drog jag sönder mitt högra lår under ett benpass, jag haltade ut och svor att återvända så fort jag var i stridsdugligt skick igen. Så blev det som ni kanske förstår inte. Låret tog tid att läka ordentligt och när det väl kändes bra igen så var min motivation som bortblåst. 

Nu är det dock dags igen, tecknat nytt gymkort och det blir kanske en återkomst redan ikväll om jag kan scanna in mig med QR-kod. Gymmet här är helt obemannat på somrarna så jag fick helt enkelt teckna det hela online och förhoppningsvis behöver jag inte vänta på att kortet ska anlända, jag är nämligen helt absurt taggad nu på att komma igång igen. 

Vad har jag då för mål med gymmandet undrar ni? Mycket bra fråga. Jag har ju ingen direkt ambition att bli särskilt stor, eftersom jag gillar att klättra och vandra runt i skog och mark så är en mycket större kroppshydda inte särskilt aktuellt. Lite muskler har jag tänkt och kommer förstås att bygga men jag satsar främst på uthållighet. Att vara lätt i kroppen är oerhört viktigt för mig och de dryga fem kilon jag lade på mig under mina första månader som pappa har känts oerhört tunga. Så, stark och uthållig är planen, nästa sommar ska jag upp på Kebnekaise så det skadar inte att vara i god form då. 

Kosten kommer att bli lite striktare också. Jag äter till 95% helvegetariskt och har så gjort i 8 års tid och det fungerar fenomenalt bra för mig, men nu är tanken att minska ner lite på halvfabrikaten som det blivit lite väl mycket av senaste månaderna och köra mer grönsaker, mer bönor/linser större delen av veckorna.På helgerna kommer jag förstås släppa lite på det, kanske unna mig pizza och sådant. Och nej, protein är INTE ett problem även om det verkar vara en vanlig uppfattning om växtbaserad kost överlag. 

Gymmar du? Eller tränar du på annat håll?

Det är dags att återvända till gymmet

Ta i nuråååååååååå Arnold!

HQ