Svenska
Mass Effect avklarat (jag är lite efter)

Mass Effect avklarat (jag är lite efter)

Jag köpte Mass Effect direkt på releasen någon gång i november och började såklart spela omgående. "Yippie, Star Wars:KOTOR in space liksom!". Inledningen av spelet var strålande (efter att jag kommit på hur man stängde av det sunkiga brusfiltret) och huvudstoryn var engagerande den med, med sin tillhörande ofantligt bearbetade bakgrundshistoria.
Spelade iaf fram tills det klassiska "point of no return"-stället och där tog det lite stopp. Främst p.g.a. min achievementmani och spelets tråkigaste moment. Det vill säga alla dessa totalt meninglösa planeter som endast finns till för att utvecklarna ska kunna skryta över hur många planeter man kan landa på. Fanns mängder av planeter där allt man kunde göra var att hitta en guldhög och en kraschad satellit och kanske skjuta en robot om man hade tur.
Som tur var så höll favoritkaraktären Wrex uppe sin härligt bistra och sura syn på tillvaron i allmänhet. Det kanske blir så efter att hela ens ras har blivit tvångssteriliserade. Jag gillade också skurken Saren. Han såg alltid så mysigt ond ut när han dök upp på bild.

Hur som helst tog jag nu tag i saken och bestämde mig för att klara av spelet åtminstone och komma tillbaka till achievementplockande vid ett senare tillfälle. Nu rörde det sig iofs bara om ca en halvtimmes speltid till visade det sig. Slutet var okej, inte underbart men inte heller jättedåligt. Upplagt för uppföljare men det har ju hela tiden pratats om en trilogi så det var inget förvånande. Skönt att få det överstökat iaf. Jag har 515/1000 poäng nu efter en runda genom spelet. Kan ta ett tag tills det trillar in fler poäng.

Sidonotering 1: Kom nyligen fram till Herr Sundbergs omtalade 14-4 i XBLA spelet N+. Svår och både psykiskt och fysiskt påfrestande. Men jag klarade den till slut iaf efter mängder av försök.

Sidonotering 2: Trogna läsare minns kanske att jag beklagade mig över en viss achievement från spelet Blue Dragon i mitt första blogginlägg. Den som gick ut på att bjuda in farbror A-knapp till ett intimt och ack så hårdhänt möte med valfritt finger. Nu i förra helgen som kom flickvännen på besök och tog den så där lite lagom avslappnat på första försöket med Guitar Hero guran. Jag harklar mig och skyller på diverse ålderskrämpor.

HQ