Svenska
Blog

Får det lov att vara lite åsikter?

Skrivet av Jonas den 12 maj 2022 kl 03:18

Idag börjar min semester, stort tack alla ni som tipsat mig om både läsning (det fick bli Truman av David McCullough och Vägen till Nürnberg av Philippe Sands) samt Switch-spel (Kingdom Two Crowns13 Sentinels Aegis Rim, Slay the spire och Gibbon: Among The Trees). Det ska förhoppningsvis borga för trevlig underhållning och intellektuell stimulans.

Men innan jag inleder någon chillaxing, kände jag att jag ville passa på att tycka till en massa om allt och ingenting. Bara för att liksom. Så nu kör vi!

• Appar till allt - Det spelar nästan ingen roll vad man köper idag, från hörlurar till gasolgrillar, eltandborstar, bilar och tvättmaskiner. En sak kan man vara säker på, det kommer att behövas en app. En app som egentligen inte erbjuder något av värde, som aldrig kommer att användas mer än vid installationstillfället och som kommer fungera katrastrofalt uselt inom ett år eller två för den blir hysteriskt eftersatt. Sluta med detta. Ska det till varje pris krävas en app, så se till att er skit fungerar utmärkt utan först så kan den lallare som älskar att ha telefonen fylld med menlösa appar få ha det medan vi andra slipper.

• Sketchers är skönast - Jag älskar sneakers och köper gärna orimligt många par. Generellt gillar jag Puma och Adidas, men min absoluta favorit genom åren har blivit Sketchers. Inte nödvändigtvis för atyt de är snyggast, däremot har jag landat i att de generellt sett är överlägset bekvämast.

• Bra och dåligt utan socker - Har som bekant diabetes sedan i höstas och sakta men säkert navigerar jag mig igenom det sockerfria sortimentet. Har landat i att det bästa sockerfria godiset är Werthers Original (märker inte ens någon skillnad), samt att Trocadero Zero verkligen skulle behöva slipa på sitt recept en smula. Det smakar platt och sötningsmedel.

• Bourbon är bättre än whisky - Behöver egentligen inte säga mer, det bara är så. Bra bourbon är bland det absolut bästa jag vet.

• Ryska militären verkar vara oduglig - Det är ett förbannat jävla elände med det ryska kriget mot Ukraina. Det är dock svårt att inte fascineras av hur oduglig den ryska övermakten framstår som förberett detta så länge, och ändå lyckas så dåligt med annat än menlösa massmord. Jag pratar ibland med bekanta som innan kriget såg sig som ryssvänner, och som ändå trott att de just nu bara går på sparlåga, men även de har börjat inse att det inte riktigt håller att få trupperna och utrustningen nedmald i väntan på bättre manskap och grejer. De har sina kärnvapen, men utöver det vet vi nu att rysk militär håller häpnadsväckande låg nivå och med kriget har de dessutom lyckats stressa in både Finland och Sverige i Nato samt svetsat samman EU och USA. Bra jobbat.

• Ricky Gervaise är förmodligen världens roligaste människa - Fakta!

• Tror på en svinbra speljuni - Releaselistan kunde onekligen vara hetare, men både Geoff Keighley och Microsoft har utannonserat riktiga event av E3-snitt den 9 respektive 12 juni. Och det finns goda anledningar att tro att båda kommer vara spektakulära med riktigt feta utannonseringar. Det finns även anledning att tro att det kommer bli något fler stort event i juni och även första halvan av juli (för nog ska väl både Nintendo och Sony ha något?). Att E3 saknas kommer märkas i antalet utannonseringar och spelnyheter, men det kommer absolut inte bli torrt och jag ser verkligen fram emot att få rapportera om allt spännande som sker.

Får det lov att vara lite åsikter?

Äntligen dags att besöka USA igen! Bild från en av förra vistelsens höjdpunkter i Tampa.

HQ