Svenska
Blog

Spelmusikfredag (323)

Då var det äntligen fredag igen, och efter ytterligare en vecka är det äntligen dags för att ta helg med chans för att kunna stänga ned. Så blir det åtminstone för mig, efter både en hektisk dag och en hektisk vecka, som är del av en hektisk månad... Det är ju i maj som arbetsbelastningen som lärare bara åker uppåt, då allt ska bli klart i form av examinationer och inlämningar. Därför ska det bli extra skönt att koppla av med lite extra spelande.

Men nu är det dags för att lyssna på lite spelmusik, och denna vecka blir lite annorlunda. Under gårdagen släppte kompositören Jose Pavli en 20 minuter lång video där han leder en orkester genom diverse musikstycken från hans alster i Project Wingman. Syftet verkar vara i någon form av jubileumsfirande, dock är det lite oklart vad det är för jubileum som åsyftas, men jag tror att det rör sig om ett jubileum för sist en live-orkester framförde Project Wingman-låtar.Själva spelsoundtracket har jag lyft vid i alla fall ett tidigare tillfälle som jag kan minnas och det är mycket bra av det jag hört, men jag har inte lyssnat in mig på musiken i sin helhet.

I detta orkester-framförande bjuds det på två fullständiga låtar, "Peacekeeper II" och "Kings", följt av en blandning av musikstycken från olika låtar. Själva musiken i sig tycker jag är riktigt bra, och framförallt intressant då musiken likt spelet har hittat en bra balans mellan uppenbara inspirationer från Ace Combat-spelen, och samtidigt bjuda på någonting som är mer eget. Det blir dessutom lite av en annan känsla av att se en faktiskt orkester framföra musiken, och det är väl värt att både titta och lyssna på.

Project Wingman OST - Live Orchestra Anniversary (2022) | Jose Pavli

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (323)

HQ