Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Baldur's Gate III sålde över 2,5 miljoner exemplar i Early Access

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det går minst sagt bra för Baldur's Gate som precis lämnat Early Access. Tidigare idag rapporterade vi om att det har över 400 000 aktiva spelare på Steam just nu och en del av det kan ju förklaras med hur många som faktiskt köpte spelet under dess tre år långa Early Access-period.

Det var i en intervju av Bloombergs Jason Schreier med Larians VD Swen Vincke som han avslöjade att man sålt över 2,5 miljoner exemplar medans spelet befann sig i Early Access. Något som visade sig vara bra då det tog bort en hel del ekonomisk press och gjorde att man kunde hålla sig stabila ekonomiskt medans man fortsatte polera på den tredje delen i den nu legendariska spelserien. Baldur's Gate drabbades av en del motgångar under den långa utvecklingstiden så som pandemin och Rysslands invasion av Ukraina, men det gick alltså bra till slut, mycket då tack vare att så många satte sin tilltro till det redan i Early Access.

Till PC finns Baldur's Gate III som sagt ute nu, men vill man spela det på Playstation 5 eller på sin Mac så får man vänta till den 6:e september. Vill man däremot spela det på sin Xbox Series S eller X så har vi ännu inte fått något släppdatum där.

Baldur's Gate III
Vår recension av Baldur's Gate III dyker upp nästa vecka.

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...Loading next content