Svenska
Gamereactor
guide
Balatro

Balatro Guide: Tips och tricks för att bli den ultimata korthajen

Har du fastnat och kämpar för att knäcka LocalThunks roguelike-pokerspel? Vi har tagit fram några tips och tricks som hjälper dig på vägen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ända sedan det gjorde sin debut nyligen har många av er förmodligen redan börjat flexa era kortfärdigheter i Balatro, och om du inte har gjort det borde du verkligen göra det (jag förklarar varför i min recension). Men bara för att vem som helst kan plocka upp och spela Balatro, ja mindre folk på senare tid på grund av en betygshicka som justerade åldern för spelet från 3+ till 18+, betyder det inte att du kommer att vara bra på spelet. Jag har skapat den här korta guiden fylld med sex tips och tricks för att förhoppningsvis få dig på vägen i ditt försök att bli en riktig korthaj.

Men innan jag går in på det här kommer jag att släta över kärnmekaniken i Balatro, så om du är osäker på hur det här spelet fungerar, se till att läsa min recension (som du också kan hitta här).

HQ

Vet när du ska hålla dem

Ja, jag börjar den här guiden med att återigen hänvisa till Kenny Rogers ikoniska låt The Gambler, eftersom den faktiskt är fullspäckad med några bra råd. Till att börja med handlar denna och min andra punkt faktiskt om kasseringsmekaniken och hur den påverkar de händer du kan bygga. I grund och botten, låt dig inte ryckas med av det. Om du har en bra hand är det förmodligen en bra idé att behålla den om korten du får som ersättare inte är bra och inte kombineras med de kort som redan finns i din hand.

Vet när du ska lägga dig (kasta) dem

Med det sagt, hoppas inte på den perfekta handen. De smarta människorna vid University of Iowa i Amerika har gjort det hårda arbetet och beräknat sannolikheten att få pokerhänder, och sannolikheten att du lyckas utveckla en färgstege är 0,00002 % och en fyrtal är inte mycket bättre på 0,00024 %. Visst, det är i vanliga pokerregler och i Balatro har du mycket fler kort att spela med (fler när man överväger att kasta kort också) men poängen är att den perfekta handen med höga poäng är otroligt svår att göra, så det är förmodligen bäst att leta någon annanstans och fokusera din uppmärksamhet på mer rimliga händer, som en triss.

Detta är en annons:
Balatro

Sikta inte ständigt mot månen...

Detta liknar den sista punkten men har mer av ett övergripande tema. I grund och botten är nyckeln till framgång i Balatro att bygga ett team av jokrar som du ofta kan lita på för att generera massiva multiplikatorer för att få den största och mest imponerande poängen. Men eftersom komplexa händer är svåra att få tag på är min poäng här att fokusera din uppmärksamhet på att bygga en spelstil och jokeruppställning som kan användas ofta. Jag gillar till exempel tre-of-a-kind-jokrar eftersom de kan användas på en mängd olika sätt. Du kan inte bara använda en tre-i-en-kind-hand för att få en solid poäng, utan du kan också aktivera deras multiplikator på kåk och fyrtal också. Det behöver inte sägas att det finns mycket mångsidighet i den här handen, så använd en strategi som liknar denna för att sikta mot stjärnorna men också låta dig falla och säkert landa på fötterna för anständiga poäng.

... Men snappa upp alla planet- och tarotkort som passar din spelstil

Du kanske tror att tarotkort och planetkort inte är så användbara, särskilt med tanke på att de är förbrukningsvaror som är engångsbruk, men rätt kort kan vara helt avgörande, särskilt när du står inför senare och mycket större mörkar. Så om du ser ett planetkort som, till exempel, bygger på min sista punkts strategi, förbättrar triss genom att öka multiplikatorn de sparkar ut, plocka då upp det och använd det så snart du kan.

Detta är en annons:

På samma sätt är det en lysande idé att ha ett par tarotkort till hands om allt faller isär och du behöver ett frikort för att komma ut ur fängelset. Tarot är din biljett till säkerhet, så ha minst en bra till hands. Du kommer att tacka mig för att jag föreslår detta när du kommer till senare blinds när du behöver vara som bäst.

Balatro

Var inte rädd för att spendera dina pengar

Ett av de största brotten du kan begå i Balatro är att hamstra dina pengar. Om du inte redan har insett det är detta ett roguelike-spel, vilket innebär att om du vinner, eller mer troligt misslyckas, förlorar du allt och måste börja om från ruta ett. Så spendera de pengar du samlar in från vinnande blinds och spendera dem på jokrar och planet- och tarotkort, särskilt på oupptäckta kort om möjligt, eftersom du på så sätt kommer att låsa upp och se fler unika jokrar komma in i butiken. Det här är ungefär den enda gången som Kenny Rogers har fel, för i Balatro finns det ingen som går därifrån - du är antingen en vinnare eller förlorare, det finns inget mellanting.

Om du fastnar, prova en seedad körning

Om, eller mer troligt när, Balatro börjar slå ner dig och göra dig demoraliserad och tro att du aldrig kommer att kunna besegra det, finns det en lösning som gör att du kan få en boost av dopamin och injicera lite hopp i ditt spelande. Det kallas seeded run, vilket i huvudsak är det sätt på vilket du kan spela om tidigare körningar som du redan har upplevt, vilket tar bort en del av den slumpmässiga karaktären från spelet och gör det lättare att övervinna. Det är inget fel med att spela en seedad run, så ge det en chans och hitta faktiskt lite framgång för en gångs skull.

Balatro

Det här är bara sex snabba tips för att slå Balatro. Vi kan inte ge dig en tydlig guide till hur du ska slå det här spelet på grund av dess slumpmässiga natur och kreativa element, men förhoppningsvis kommer du att börja hitta mer framgång när du fortsätter din resa mot att bli den ultimata korthajen om du börjar införliva dessa i ditt spelande.

Relaterade texterLoading next content