Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Astro C40 TR

Astro, som under de senaste åren imponerat på oss i omgångar med välbyggda gaming-headset, är nu tillbaka och då med världens bästa PS4-handkontroll...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Thrustmaster Eswap Controller till Playstation 4 samt Microsoft Elite Series 2 recenserades båda förra veckan och även om vi betygsatt en del Scuf-dosor vid tidigare tillfällen är det egentligen först nu som det verkligen smällt till och börjat släppas flera ordentligt påkostade, snordyra specialhandkontroller för den seriösa proffsgamern.

HQ
Astro C40 TR
Paketet som C40 levereras i andas kvalitet på ett sätt som den dyrare Thrustmaster Eswap till exempel inte gör.
Astro C40 TR
Astro C40 TR

Astro är mest kända för sina gaming-lurar men avser nu att konkurrera med Scuf, Nacon, Thrustmaster samt Razer med C40 TR, som släpptes på den svenska marknaden häromdagen. Det är en ohyggligt välbyggd pjäs som kostar lika mycket som en Switch Lite och den levereras i en liten låda som andas kvalitet. Efter besvikelsen som stavas Thrustmaster Eswap gick jag in med relativt låga förväntningar men kom ut ur vårt testrum med ett stort, motbjudande leende på läpparna eftersom C40 är den enskilt bästa Playstation 4-handkontrollen jag någonsin testat. Den är helt enkelt magnifik.

Detta är en annons:
Astro C40 TR
Ytan är täckt av den där matta, sammetslena gummikänslan som gör att dosan sitter som gjuten i nävarna.
Astro C40 TR
De blanksvarta små skruvarna lossas för att kunna flytta runt knappar och spakar.

Designmässigt kan man väl kanske kalla C40 för Eswap och Scufs raka motsats. Det är väl snarare så att Astro kanske sneglat lite på Elite Series 2 i sitt utformande av denna dosa, som är urtjusigt designad med trevliga materialval och en matt, gummiklädd yta som gör att den ligger perfekt i labbarna. jag ska vara extra tydlig också med att C40 är en stor handkontroll, större än allt annat till Playstation 4 som jag hållit i, även om skillnaderna inte är enorma. Detta innebär naturligtvis att C40 kanske inte är något för dig om du har väldigt små händer men för mig, som bär runt på de ökända "klasarna med bananer" ärt denna dosa såklart rena rama drömmen.

Astro C40 TRAstro C40 TR
C40 TR går att köra tyrådlöst och sladdburen, vilket vi saknade i Thrustmaster Eswap.
Detta är en annons:

C40 huserar alla knappar och spakar som en vanlig Dual Shock 4 erbjuder plus två extra knappar som går att programmera. Den går dessutom att modifiera på samma sätt som Thrustmaster Eswap, vilket såklart är perfekt för den som föredrar asymmetrisk placering av analogspakarna snarare än symmetrisk som det ser ut på standarddosan till PS4. Att programmera extraknapparna är dessutom busenkelt och fungerar felfritt vilket är ett supertrevligt avbräck från många av dessa tillverkares märkligt invecklade mjukvarulösningar. Programvaran till C40 är strålande, rakt igenom och jag har funnit att framförallt styrkorset (D-pad) och hur mycket svampig detta känns jämfört med konkurrenternas lösningar, är något som verkligen tilltalar mig med C40 TR. Att spela Street Fighter IV med denna dosa är rena rama drömmen då jag känner mig rappare och mer exakt än någonsin.

Astro C40 TR
C40 är stor. Den är klart större och framförallt grövre än Dual Shock 4.
Astro C40 TR
Astro C40 TR
Huruvida den är snygg eller icke är såklart upp till var och en men här på Gamereactor älskar vi designen.

Samma sak gäller de matcher i Overwatch jag försökt mig på samt en sväng-om i Apex Legends då de extra två programmerbara knapparna samt möjligheten att flytta upp den vänstra analoga styrspaken på samma position som på en Xbox One-handkontroll, har gjort att jag känt mig vassare (eller mindre kass) än någonsin. Nu är ju C40 väldigt dyr. Den strålande Raiju Tournament Edition kostar 500 kronor mindre och är också väldigt bra men jag står fast vid att detta är den enskilt bästa PS4-dosa jag någonsin hållit i. Hade den bara kostat 500 spänn mindre hade jag slaskat på med vårt högsta betyg, nu får C40 nöja sig med en stark nia.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Snygg design, påkostade materialval, superb ergonomi, fantastiska modifieringsmöjligheter, klockren mjukvara, enkel att programmera, både sladdbunden och trådlös
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Astro C40 TR

Astro C40 TR

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Astro, som under de senaste åren imponerat på oss i omgångar med välbyggda gaming-headset, är nu tillbaka och då med världens bästa PS4-handkontroll...



Loading next content