Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Rock Band 3

Projekt Xbox 360: Rock Band

Chefredaktör Hegevall har bestämt sig för att bredda Projekt X360 för att även inkludera musikspel, och har börjat köpa på sig elva år gamla plastinstrument, igen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Projekt X360: Tankegångarna
Projekt X360: Inköp

Jag minns väldigt väl när det allra första Guitar Hero släpptes. Dåvarande Gamereactor-skribenten Mikael Sundberg envisades med att upprepa för oss alla andra på redaktionen cirka 1200 gånger dagligen att Activision bara "stulit" konceptet från Konami och deras Guitar Freaks. Men ja, det spelade såklart lite och ingen roll för egen del, som brydde mig lika lite om märklig J-pop då som jag gör idag.

Rock Band 3

För mig var Harmonix första gitarrspel något nytt, och det öppnade såklart upp för en ny subgenre, som skulle komma att hänföra och hypnotisera mig under flertalet år. För som trummis sedan 11-årsåldern är musik och att spela musik naturligtvis en viktig del av mitt liv, och kommer så alltid att vara - och att kombinera musikintresset med att spela TV-spel tillsammans med tre polare i soffan, var något som jag och min inre kompiskrets alla kunde förenas i. När det väl var dags för Rock Band och möjligheten att hänga på bas, sång och trummor - visste jag att vi skulle tillbringa hundratals och åter hundratals timmar med det spelet. Och så fick det ju bli.

Detta är en annons:
Rock Band 3
Rock Band 3

Det var med Rock Band 2 som vi verkligen trillade dit, ordentligt. Under lite drygt ett års tid hade vi minst två stycken helkvällar per vecka där vi fyra samlades och bara mosade igenom låtlistor som utgjordes av favoritspår från Iron Maiden, President of the United States of America, Alice in Chains, Foo Fighters, Tool, The Police, Killers samt Pearl Jam. Vi spelade det så att folk runt omkring oss började ställa frågan om vi kanske inte var i behov av någon slags avgiftning. Det gick långt. Och de där minnena håller jag så ofattbart kärt. Det gör vi alla, alla fyra. Så när jag började köpa på mig Xbox 360-konsoler för att via System Link kunna spela 12 personer i Halo Anniversary hemma i min kåk, började vi såklart även fundera på att köpa gamla Rock Band-instrument. Och så fick det bli.

Rock Band 3
Detta är en annons:
Rock Band 3
Rock Band 3

Rock Band 2, Lego Rock Band och Rock Band 3 har inhandlats via Tradera (tack för fin affär Martin Lindell) och trumsetet i absolut nyskick hittade hårdvaruskribent Fredrik Lindman på Blocket. Micken hade samma Fredrik hemma i skrubben (den är från Guitar Hero: Metallica) medan gitarrerna (från Guitar Hero: World Tour) stod hemma hos kompisen Salza Heat, i princip orörda sedan spelet först släpptes. Lydande skick, med andra ord. Jag minns väl hur mycket vi alla föredrog gitarrerna från Guitar Hero framför de som medföljde Rock Band-storpacket och även om vi mest troligt enbart kommer att spela Rock Band 2 och Rock Band 3, känns det helrätt med dessa gitarrer istället för Harmonix egna. Det som nu återstår är att försöka hitta en Rock Band 3-keyboard som inte kostar 1800 kronor (vilket jag sett att vissa svenska återförsäljare kräver).

Rock Band 3
Rock Band 3
Rock Band 3

Trots att servrarna för Rock Band Live stängde i december 2018 går det utmärkt att ladda hem låtar man redan köpt samt att handla nya, särskilt om man loggar in via Rock Band 3. Detta kallar jag service-tänk med tanke på att dessa spel är över tio år gamla. Jag har laddat hem en del av våra gamla favoriter och köpt några nya spår, bland annat ett antal låtar från Dream Theater. Vi har kalibrerat allting mot ilsnabba flaggskepps-TV:n LG GX77 (det existerar cirka 35 ms i lagg från plastinstrumenten till TV:n, menar Rock Band 3) och känner oss redo att börja rocka. Jag har smygtestat lite tillsammans med ungarna och slogs direkt av hur otroligt svårt det kändes, jämfört med vad jag hade förväntat mig.

Jag kunde för tio år sedan spela alla låtar på trummor och bas på "Expert" men kunde nu efter denna långvariga dvala knappt kravla mig igenom "Medium", haha. Men ja, det är ju i slutändan ett koordinationsspel vilket såklart kräver att man värmer upp hjärnan i förhållande till vad nävarna gör. Det kommer, det är jag säker på. Tanken är ju samtidigt att jag primärt ska sjunga eller spela keyboard eftersom de andra tre instrumenten redan är paxade. Nästa helg ska vi dundra igång på riktigt. Det ska bli svinkul och jag återkommer naturligtvis då med en till artikel som en del ur denna följetong.

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Projekt X360: Tankegångarna
Projekt X360: Inköp

Rock Band 3
Rock Band 3

Relaterade texter

Rock Band 3Score

Rock Band 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Harmonix för musikspelsgenren till nästa nivå med 102-knappade instrument. Plastmusikprinsen Elfving recenserar...

6
Projekt Xbox 360: Rock Band

Projekt Xbox 360: Rock Band

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Chefredaktör Hegevall har bestämt sig för att bredda Projekt X360 för att även inkludera musikspel, och har börjat köpa på sig elva år gamla plastinstrument, igen...

3
Nya låtar släppta till Rock Band

Nya låtar släppta till Rock Band

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det var nästan två år sedan Harmonix deklarerade att det var slut med ny nedladdningsbar musik till deras Rock Band-serie. Ett löfte de sedan dess hållit. Tills nu, det...Loading next content