Svenska
Gamereactor
artiklar

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

I höst är det dags för Microsofts nya konsol och efter att ha postat sin önskelista inför PS5 är det dags för Hegevall att drömma om releasetitlar till Xbox Series X...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under måndagen skrev jag lite om releasetitlarna till kommande Playstation 5 (länk) som jag vill spela samma dag som maskinen dundras ut på butikshyllor världen över och även om en del av dem var just orealistiska önskedrömmar, var spel som Killzone samt Gran Turismo 7 mest troligt ganska precis exakt-korrekta gissningar och titlar som vi kommer att få se på lanseringsdagen. Nu är det dags för min önskelista inför Xbox One X och idet här fallet handlar det helt klart om färre plattformsexklusiva titlar eftersom jag i allra högsta grad anser att Microsoft är ofantligt mycket sämre just här, än vad Sony är på förstaparts-sidan. Här kommer i alla fall min önskelista, spelen jag vill spela på premiärdagen av kommande prestandabesten Xbox Series X.

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Halo Infinite
Här behövs det ju inga önskningar, inga drömmer eller gissningar. Vi vet ju att Xbox Series X kommer att släpas (september, oktober eller november) tillsammans med det sjätte Halo-spelet och jag skulle ärligt talat inte kunna vara mer taggad än vad jag idag är. Jag är nog, vilket jag tog upp i min artikel Petter om: Halo, en av få superfans av denna mästerliga spelserie som gillar 343 Industries titlar Halo 4 samt Halo 5: Guardians. Jag håller dem inte lika högt som Halo eller Halo 3 men jag anser inte heller att det är dåliga actiontitlar vilket mången Halo-galning verkar tycka, om jag dekodat internetkommentarer samt recensioner på ett rättvist sätt. Samtidigt vill jag ju ha mer traditionell, gammaldags "Halo-magi" i kommande Halo Infinite och mindre nymodigheter som de där brandgula eldfluge-robot-fienderna som 343 pepprade Master Chief med i framförallt Halo 4. Ska vi tro det som hittills avslöjats kommer det också att se så ut, när Infinite dimper ned. Mer "gamla skolans Halo-spel" lite som en andlig uppföljare till Halo: Combat Evolved, med allt vad frihet, spänning, atmosfär, krånglig mytologi och split screen-multiplayer heter. Jag längtar något kopiöst.

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X
Detta är en annons:

Forza Motorsport 8
Jag hoppas verkligen inte att ryktena stämmer rörande Forza 8. Inte de som skvallrar om indelningen och upplägget åtminstone. För enligt flertalet insider-källor ska kommande Forza Motorsport 8 tydligen erbjuda en öppen värld likt den i Forza Horizon där man kör på gatan, och sedan tar diverse vägar för att ta sig till de olika banorna där de riktiga tävlingarna äger rum. För ett par år sedan ville jag ha detta, jag vet. Jag skrev ju om Forza World, då. Men idag, när vi vet att Forza Motorsport blivit alltmer arkad:igt i och med Forza 6 samt 7, vill jag nog hellre ha motsatsen medan jag tycker att Horizon-serien kan fortsätta ha ensamrätt på open world-konceptet när det gäller Microsoft Gran Turismo-utmanare. Istället önskar jag mig mycket mer simulation. Mycket mer realism, än vad jag fick i det genombleka Forza 7. Jag vill att Turn 10 ska försöka jaga ikapp Iracing samt Assetto Corsa gällande bilfysik. Microsofts tidigare samarbete med Pirelli borde ju kunna återupptas för att låna telemetri och kalkyleringar rörande däckfysik vilket rimligtvis, med tanke på hur briljant Forza Motorsport 4 verkligen var gällande realism, borde kunna innebära ett spel som gör att Forza återigen kan konkurrera med Gran Turismo. För idag kan de inte det. GT Sport är flera gånger bättre rent racingmässigt än vad Forza Motorsport 7 är.

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Crackdown 4
Hahaha, nej. Jag skojar. Givetvis vill jag inte ha Crackdown 4 nu i höst - eller någonsin. Jag anser nog att samtliga tre släppta spel ur denna serie alla varit rätt kassa.

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X
Detta är en annons:

Gears of War Begins
Jag tycker inte att något spel efter originalet har levt upp till den skyhöga kvalitet som Epics stilbildade actionpekoral erbjöd, och just därför skulle jag vilja att Microsoft inte fortsätter på det spår som Gears of War 4 samt Gears 5 spinner på, och istället backar bandet - ordentligt. Vi vet ju alla att Marcus Fenix är en hård jävel och att han kämpat i flertalet rejäla framtidskrig när Gears of War inleds. Detta skulle jag vilja se mer av, detta skulle jag vilja spela. Komplett med den där häpnadsväckande ursnygga grafiken som skrämmer slag på varenda gamer, precis som det allra första spelet lyckades med.

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Project Cars 3
Nu är ju detta inget Xbox-exklusivt spel men jag vill ha det, på releasedagen. Tillsammans med Xbox Series X, tack. Och jag tror att det kan komma att släppas i ungefär samma veva, faktiskt. Jag tror att oktober är månaden då Slightly Mad Studios med Ian Bell i täten kommer att dundra ut det tredje spelet i denna underbara följetong och då vill jag gärna att utvecklarna helt skippar rallycross-portionen och inte ens tänker tanken på att försöka simulera fler racingdiscipliner. Att späda ut en klockren produkt är inget jag tänker applådera, istället borde Slightly Mad tighta till Project Cars ytterligare och fokusera ännu mer på en smalare, mer fokuserad upplevelse likt Gran Turismo Sport eller Assetto Corsa Competizione (som bara innehåller en racingtyp, en serie bilar från en specifik serie).

Önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Tekken Ultimate
Jag älskar Tekken men är nog av den rätt trista uppfattningen att det inte riktigt varit sådär superbra sedan Tekken 5, och det vill jag att Harada-San och Co ska ändra på, redan till hösten - tack. Skippa hela grejen med att först utveckla en arkadversion som baseras på gammal hårdvara och drar ned grafiken i konsolkonverteringen, och fokusera istället helhjärtat på att utnyttja alla de otroliga grafikmöjligheterna som Microsofts nya maskin kommer att erbjuda, inklusive maximal tesselering och raytracing. Om det är en genre som jag verkligen ser fram emot att spela i 120 bilder per sekund, så är det fightinggenren. Tekken Ultimate skulle kunna bli ganska precis hur mustigt som helst, med dubbla mängden animationsrutor och ett flyt som skulle kunna skapa maxkaos i hjärnan.

Vilka releasetitlar vill du spela till Xbox Series X?



Loading next content